Blog

Guide: Synkronisering af Google kalender på iPhone

Vil I gerne kunne synkronisere jeres kalendere med hinanden så I hele tiden er up-to-date?

Så følg denne lette guide for opsætning på jeres iPhones, så I hele tiden kan været opdateret med den hinandens kalender(e).

Indholdsfortegnelse

 1. På din computer: Opret kalenderabonnement
 2. På din iPhone: Opsætning af Google kontoen

1. På din computer: Opret kalenderabonnement

Først og fremmest kræver det selvfølgelig at du selv har en Google konto, og har du ikke allerede sådan en så kan du oprette en lige her. Derudover kræver det at kalenderen du ønsker at abonnerer på også tilhører en Google konto.

Når du er logget ind på din Google konto, skal du åbne kalenderen og oprette et abonnement på den kalender/konto du ønsker at kunne se. Dette gør du ved at:

 • 1) Klik på den lille pil ud for Andre kalendere til venstre på siden
 • 2) Vælg Tilføj en vens kalender i den lille menu der åbner
 • 3) Angiv emailadressen på den person hvis kalender du ønker adgang til
 • 4) Klik på Tilføj og personen vil nu få en anmodning om kalenderdeling fra dig

Se følgende billede for hvor du skal klikke dig igennem:

Google kalender – opret abonnment på kalender

Google kalender – opret abonnment på kalender

Når vedkommende har godkendt din anmodning, skal du på din PC gå ind på følgende adresse:
https://www.google.com/calendar/syncselect

 • 5) Her skal du sætte et flueben i den nye kalender under Delte Kalendere
 • 6) Klik på Gem
Google synkroniseringsindstillinger

Google synkroniseringsindstillinger

2. På din iPhone: Opsætning af Google kontoen

Det er nu tid til at sætte din telefon op til at benytte Google kontoen. Dette gøres ved at:

 • 1) Gå ind i Indstillinger, vælge E-post, kontakter, kalendere og dernæst vælge Tilføj konto. I listen over kontomuligheder, vælger du nu Google.
 • 2) Indtast nu dit navn, din email og dit kodeord, og angiv en beskrivelse af kontoen for lettere at kunne finde den igen hvis du benytter flere konti på din enhed.
 • 3) Vælg her hvor meget (eller lidt) du ønsker telefonen skal synkronisere. Hvis du kun ønsker kalenderen, nøjes da med at vælg kalender her i oversigten. Afslut opsætningen her ved at vælge Arkiver.

Se billedet her for illustration:

Opsætning af Google konto på iPhone

Opsætning af Google konto på iPhone

Når kontoen er sat op, skal du ind i din Kalender app og sørge for at den nye kalender også bliver vist. Som udgangspunkt sker dette helt automatisk når du åbner Kalender, men for en sikkerheds skyld kan du tjekke det ved at:

 • 1) tappe på Kalendere i bunden
 • 2) tjekke at der er sat et flueben ud for den nye kalender
 • 3) lukke vinduet ved at tappe på OK oppe i højre hjørne
Kalender - tjek om den nye kalender vises

Kalender – tjek om den nye kalender vises

Nu virker det helt automatisk, og du vil nu fremover kunne se aftaler og ændringer i kalenderen du abonnerer på.

Hvis du har spørgsmål, ris/ros eller andet, så er du mere end velkommen til at skrive i kommentarfelterne herunder. Hvis du hellere vil sende mig en direkte mail, er du selvfølgelig også mere end velkommen til at gøre det via min kontaktside.

49 kommentarer

 1. Sanne Damm siger:

  Hej.
  Tak for den fine forklaring.
  Jeg har lige et spørgsmål.
  Min mand har sin firma mail på sin iphone, men hvis jeg så opretter en Google konto til ham for at han kan se min kalender, kan han så have 2 mail eller hvordan ??
  Håber at du forstå min spørgsmål.
  Hilsen Sanne

 2. Dan Michelsen siger:

  Hej Daniel

  Ros til den meget overskuelige forklaring.

  Jeg vil lige høre om du kan hjælpe med dette problem.

  Når jeg har brugt en live.dk konto til at lave min google-konto og når jeg logger på iphone mail system, med konverteret live konto, siger den “imap.gmail.com” er forkert.

  Kan det være fordi den ikke kan skelne mellem den ordinære live.dk og googlekontoen der bruger live.dk??
  mvh
  Dan

  • Hej Dan

   Tak skal du have.

   Dét må jeg desværre melde pas til, jeg har aldrig prøvet at rode i Google konti som er oprettet på andre mails end Googles egen Gmail. Kan du bruge Gmail interfacet via en webbrowser når du logger på Google med din live.dk mail (som du har fået oprettet som Googlekonto)?

 3. Mette Krüger Olsen siger:

  Hej Daniel

  Vi er to der deler google kalender. Når jeg opretter en aftale og sætter en alarm på f.eks. til at starte 2 dage før, så kommer alarmen kun på min iphone og ikke hos den jeg deler den med.

  Hvordan får slår man dette til?

  mv Mette

  • Hej Mette

   Det gøres ved at du i din kalenderaftale inviterer vedkommende der også skal have alarmen, hvis man blot abonnerer på hinandens kalendere får man ikke alarmerne/notifikationerne.

   Håber det var hjælp nok :)

   • Mette Krüger Olsen siger:

    Hej Daniel
    Mange tak, det giver mening. Hvoran inviterer man så vedkommende til at få alarmen?
    Beklager jeg kan ikke lige gennemskue det:)

    Mange tak for hjælpen.

    mvh Mette

 4. Vivi Sørensen siger:

  Hej Daniel

  Ved du om det kan lade sig gøre at lave denne synkronisering når det er mellem en iphone og en Blackberry? Eller har du et forslag til hvordan den udfordring kan løses? Ser frem til at høre fra dig.

  Mvh
  Vivi

  • Hej Vivi

   Jeg har desværre slet ingen erfaring med Blackberry, men jeg tænker I i første omgang skal abonnere på hinandens kalendere som jeg har beskrevet i guiden ovenfor.

   Hvordan ser det ud på Blackberry’en når I har oprettet kalenderabonnementerne og opsat Google kontoen med kalender på den?

   Og hvilken Blackberry telefon er det?

 5. Tina Meng siger:

  Hej Daniel.

  Tak for en fin guide.

  Jeg har nu fået tilføjet min Google-kalender til min iPhone.

  Og min egen kalender kommer fint frem (navnet på den er godt min gmail-adresse, kan man ændre det på nogen måder?) men min mands kalender som jeg deler med (dvs kan se) i Google calendar kommer ikke frem på min iPhone (5). Hvordan får jeg den til det?

  Mvh Tina.

  • Hej Tina

   Umiddelbart tror jeg desværre ikke du kan ændre navnet på kalenderen da den jo er knyttet til gmail-adressen (som så igen er kontonavnet).

   Har du husket step 1 (På din computer: Opret kalenderabonnement) her i guiden? Det skriver du ikke noget om, og det er jo dén del der sørger for at du abonnerer på hans kalender og derved vil kunne få den med over på din telefon :)

   God dag.

   Daniel

 6. Nana siger:

  Hej Daniel

  Ja, tak for overskuelig guide. Jeg har så samme problem som Dan beskriver ovenfor. Min google-konto og dermed også min google-kalender, er sat op i mit firmas navn. Indtil nu har jeg primært bare benyttet den til google analytics. Jeg har været igennem adskillige guides på både danske og amerikanske sites, hvor der flere steder står, at man bare skal have en google-konto. Der står ikke nødvendigvis, at man skal have en gmail-adresse. Men jeg kan ikke få det til at fungere. Tror du, det er nødvendigt at lave det hele om og taste alle aftaler ind igen i en ny kalender oprettet med en ny gmail (som man ikke skal bruge til noget…). Virker utrolig besværligt, synes jeg…:-( Håber du kan hjælpe. Mvh Nana

  • Hej Nana

   Jeg har snakket med flere med samme problem (Google konto uden en gmail adresse), og ingen kan løse det problem du desværre også oplever. Mig bekendt er den eneste løsning at bruge en Google konto (med tilhørende Gmail adresse), for at kunne få det til at virke.

 7. Helle Bols siger:

  Hejsa :-)
  Min mand og jeg har i flere år haft stor glæde af at synkronisere vores googlekalendere. Nu har jeg fået ny telefon – 5S- og nu vil den ikke acceptere adgangskoden til min mands gmailkonto! Det er et stort handicap, da jeg er meget afhængig af at kunne se hans kalender.
  Håber du kan hjælpe?
  Vh
  Helle

 8. Helle Bols siger:

  Jeg skulle lige vinge af i – modtag en email…-

 9. Maiken siger:

  Hej Daniel
  Jeg har også prøvet din nye metode men jeg får bare meddelelsen “kunne ikke hente post. Brugernavnet eller adgangskoden til “imap.google.com” er forkert”

  • Hej igen

   Bruger du din normale adgangskode når du indtaster dine oplysninger? For hvis du bruger totrinsbekræftelse, så skal du have oprettet et applikationsspecifikt password som skal bruges når du skal indtaste oplysningerne under opsætningen på telefonen.

   Hvis du ikke har oprettet sådan et password, så skal du ind på:
   https://www.google.com/settings/security

   Hernæst skal du klikke på Settings ud for App passwords, og du vil nu højst sandsynligt blive bedt om at logge ind på din Google konto igen med dit normale password. Når det er gjort, bliver du præsenteret for en skærm hvor det er muligt at oprette et applikationsspecifikt password som du så kan benytte når du logger ind i opsætningen på telefonen.

   Håber det kan hjælpe. :)

   • Maiken siger:

    Hej! :-)

    Det var lige det der skulle til! ;-) Jeg takker rigtig mange gange for hjælpen :-D

 10. Tage Klee siger:

  Hej Daniel- tak for din overskuelige instruktion – min iphone 3 virker fint med opdatering fra Google kalenderen – kan det lade sig gøre at replikere den anden vej?
  Hilsen
  Tage

 11. Christian siger:

  Jeg har oplevet nogle gange at når jeg opretter en begivenhed på min iphone, så synkroniseres den ikke med Google Kalender på nettet.

  Den anden vej – altså fra computer til iphone er der ingen problemer. Hvorfor?

  PFT

  • Hej Christian

   Hvis du har sat telefonen op som i guiden her, så vil den helt automatisk synkronisere begge veje. Vær dog opmærksom på at synkroniseringsintervallet afhænger af opsætningen på din telefon, hvorfor det måske i perioder kan se ud som om det ikke virker da den ikke har synkroniseret endnu. :)

 12. Malene siger:

  Hej Daniel.
  Lige et spørgsmål til synkroniserings af gmail kalendre.
  På computeren er det muligt at få kalendrene kørt sammen men på min iPhone kan jeg slet ikke vælge den delte kalender, da den ikke findes/vises under “vis kalendere”, hvad gør jeg galt?
  Mvh Malene

  • Hej Malene

   Hvordan har du kørt kalenderne sammen på computeren?

   Hvis det driller, så prøv at følg guiden her punkt for punkt – så kan jeg godt garantere dig at det vil komme til at virke. :)

   God weekend!

 13. karina siger:

  Hej Daniel,

  Både min kæreste og jeg har fulgt din guide, men vi kan stadig ikke se de aftaler vi hver især skriver ind I kalenderen på den mail vi har lavet???

  Med venlig hilsen

  Karina

  • Hej Karina

   Hvordan er jeres enheder sat op til at synkronisere?

   Min vejledning forudsætter at I har hver jeres Google mail (og medfølgende kalender). Har I sat samme mailadresse (og derved kalender) op på begge jeres enheder?

 14. Rikke siger:

  Hej. Jeg har en Iphone 4S, hvor jeg tidligere har kunnet synkronisere min Google konto med både kalender og email. Nu er kalenderen pludselig forsvundet og jeg kan ikke få den tilbage på listen over abonnementskalendere på Iphone. Kan du hjælpe mig med en forklaring?

 15. dkm siger:

  Vi er to med iphone, som gerne vil synkronisere vores kalender med hinandens. men vi fatter ikk hvordan vi lige gør..

 16. Mette siger:

  Vi har en Gmail, og kalender funktionen har altid virket. Nu har jeg skiftet tlf og nÅr jeg opretter den som Google account på iPhonen og kun vælger synkroniser med kalender, så sletter den alle kontakter i min tlf?

 17. Nellie siger:

  Hej! Min kæreste og jeg har begge Iphone 5 og ønsker at synkronisere vores kalendere.. Der er ingen af os der bruger gmail. Min kæreste bruger heller ikke sin email via iphonen til sin kalender påstår han så tænker om man skal synkronisere via icloud i stedet? Men når jeg går derind står der at jeg skal bruge hans apple ide ? Han er ikke meget for at give sine kontooplysninger for at kunne dele kalender..

 18. Monica siger:

  Hej Daniel.
  Min kæreste og jeg har begge en iPhone 6 og vil gerne have synkroniseret vores kalendere der er på mobilen, er dette muligt eller kan det kun lade sig gøre med en Google konto?

 19. Dennis Blaaberg siger:

  Hej Daniel.

  Jeg har et problem jeg ville høre om du kan hjælpe mig med. Mig og min kone har begge haft iphones og har delt en icloud kalender og dette har bare spillet. Når hun har lagt noget en har jeg modtaget en advarsel på min lås skærm som jeg har skulle acceptere i kalender appen. Dette har vi været super glade for da man så har kunne få en besked når vi har lagt noget ind hver især. Jeg har via mit nye arbejde fået en android og jeg har fundet ud og lave en google kalender som vi kan dele og de begivenheder vi opretter dukker også op men vi manger den advarsel eller underretning på lås skærmen og i indbakken på kalenderen. Beklager romanen men ved du om det kan slås til som det kan med en icloud og en exchange?

 20. Ann katrine siger:

  Hej Daniel. Nu har jeg prøvet at gøre som du har skrevet så min kæreste og jeg kan synkronisere vores kalendre på iPhone. Men vores aftaler kan ikke ses i den andens kalender.. Vi oprettede en ny en i emils kalender og den kom over i min, men da vi gjorde det omvendt kom der ikke noget i min. Og alle de aftaler der i forvejen er oprettet, bliver ikke rykket med🤔

 21. Mathilde siger:

  Hej, når kalenderne bliver synkroniseret går begivenhederne som er skrevet ind i min googlekonto over på min iphone, men når jeg skriver begivenheder ind på min iphones kalender går den ikke over på min google kalender. Hvad skal jeg gøre for at få det synkroniseret begge veje??

  • Hej Mathilde

   Du skal på din iPhone sikre dig at den begivenhed du opretter også bliver lagt i din Google kalender. Det kan sagtens tænkes at din telefon er sat op til at lægge nyoprettede begivenheder i en anden kalender på telefonen end din Google kalender.

   Du kan på din telefon se hvilken kalender der er sat som standardkalender ved at gå ind under Indstillinger –> E-mail, kontakter og kalendere –> scroll ned til Kalendere og vælg punktet Standardkalender. Her bør du vælge din Google konto hvis det er den du vil bruge som default.

   Alternativt kan du, når du opretter nye begivenheder via din mobil, vælge hvilken kalender de skal lægges i under Kalender punktet ved oprettelsen af begivenheden.

   Håber det kan hjælpe dig. :)

 22. Jan siger:

  Hejsa,
  Har fået en Iphone SE og kan ikke få min Gmail kalender til at blive synkrone. Alle mine begivenheder i min Gmail kalender skulle jeg gerne have over i min Iphone, men uanset de almindelige vejledninger følges så sker der intet…..kan det være jeg skal slette min G-mail konto på Iphone og genoprette den der ? Eller risikerer jeg at alt slettes imens ?
  Jeg har også problem med at mine Gmail kontakter i Iphone og på Gmail weblogin ikke er synkrone….
  Til sidst også et problem med at få kontakterne i min Outlook 2016….
  Kan du hjælpe?

  • Hej Jan

   Hvis du logger på samme Googlekonto på din iPhone SE som den du kigger på på din computer (hvilket jeg går ud fra er her du ser aftalerne), vil dine aftaler også blive synkroniseret automatisk såfremt du har valgt dette under opsætningen af Googlekontoen på telefonen. Telefonen vil synkronisere med det interval der er sat op på telefonen for den pågældende konto.

   Når du siger du har fuldt de almindelige vejledninger, hvad er det så? Vær obs på hvis du har opsat Googlekontoen på telefonen, så er det ikke sikkert at denne står som standardkonto for oprettelse af nye begivenheder. Dette tjekker du på telefonen under Indstillinger –> E-mail, kontakter og kalendere –> scroll ned til Kalendere –> vælg Standardkalender og tjek om det er din Googlekonto der står her. Hvis ikke, så oprettes dine aftaler fra telefonen i en anden kalender.

   Hvis du fjerner din Googlekonto på telefonen slettes intet på den konto, du fjerne blot konto+indhold fra telefonen. Indholdet lever videre på din Googlekonto hvis du tilgår den via en PC/MAC eller andet.

   Første skridt kunne være at fjerne den fra telefonen, slukke og tænde telefonen igen og så opsætte kontoen på ny på telefonen. Det skulle gerne virke out of the box.

   Ift. dine kontakter der heller ikke synkroniseres, så burde dette også virke out of the box såfremt du under opsætningen af din Googlekonto at denne også skal synkronisere kontakter.

 23. Søren marcussen siger:

  Hej.
  Jeg kan desværre ikke se min Apple kalender i min google kalender. Men godt se min google kalender i min iphone kalender.
  Nogle gode ideer til hvordan jeg får det til at virke, så jeg kan se min iphone kalender i min google kalender.
  Venlig hilsen
  Søren

  • Hej Søren

   Når du skriver du ikke kan se din Apple kalender i din Google kalender, er det så fordi du abonnerer på din Apple kalender via din Google kalender? Hvis ikke, så tror jeg desværre du blander tingene sammen.

   Du skal på din iPhone sikre dig at det også er Google kalenderen dine begivenheder bliver lagt i når du opretter nye begivenheder. Jeg har lidt på fornemmelsen at dine nyoprettede begivenheder på telefonen oprettes i en anden kalender end din Google kalender, siden begivenhederne ikke er tilgængelige når du kigger i din Google kalender (formentlig via en PC/Mac?).

   Dette tjekker du på telefonen under Indstillinger –> E-mail, kontakter og kalendere –> scroll ned til Kalendere –> vælg Standardkalender og tjek om det er din Googlekonto der står her. Hvis ikke, så oprettes dine aftaler fra telefonen i en anden kalender.

   Kan det hjælpe dig videre?

   Hilsen
   Daniel

 24. Jimmi Højstrup siger:

  Hej

  Et spørgsmål lidt I samme boldgade.
  Vi har delt både min og min kones Gmail kalender, så vi kan se hinandens kalendere.
  Jeg har en Iphone. Kan jeg på nogen måde slippe for at få advarsler/påmindelser fra hendes kalender på min Iphone, men stadig se kalenderen ???

  Mvh Jimmi.

 25. Jimmi Højstrup siger:

  Et spørgsmål lidt I samme boldgade.
  Vi har delt både min og min kones Gmail kalender, så vi kan se hinandens kalendere.
  Jeg har en Iphone. Kan jeg på nogen måde slippe for at få advarsler/påmindelser fra hendes kalender på min telefon, men stadig se kalenderen ???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *