Blog

Google Analytics: Sådan sporer jeg downloads af mine iPhone wallpapers

I takt med at der er flere og flere besøg på min hjemmeside, særligt på siderne med iPhone 4/iPhone 4S wallpapers samt iPhone 5 wallpapers, kunne jeg godt tænke mig at kunne se antal downloads af hvert eneste wallpaper for at hvilke der er de mest populære.

Jeg benytter mig af NextGEN Gallery til visning af iPhone wallpaper siderne, så det er faktisk superlet at aktivere sporing af antal klik/downloads af hvert eneste wallpaper på siderne.

Sådan har jeg gjort:

Jeg rettede filen gallery.php som ligger i /wp-content/plugins/nextgen-gallery/view/. I denne fil skal følgende kode indsættes i linje 42:

onClick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Download: iPhone wallpapers', 'Antal downloads', '<?php echo $image->filename ?>']);"

Således at linjen nu ser sådan ud:

<a href="<?php echo $image->imageURL ?>" onClick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Download: iPhone wallpapers', 'Antal downloads', '<?php echo $image->filename ?>']);" <?php echo $image->thumbcode ?> >

Jeg kan nu via Events i mit Google Analytics kontrolpanel, spore dem under kategorien Download: iPhone wallpapers, med action Antal downloads, og herunder igen se antal downloads af de enkelte wallpapers.

Her er 2 hurtige udtræk fra mit Google Analytics her til morgen, med data fra noget af dagen i går:

iPhone wallpapers - antal downloads af hvert wallpaper

iPhone wallpapers – antal downloads af hvert wallpaper

iPhone wallpapers - 30 dages graf med total antal downloads

iPhone wallpapers – 30 dages graf med total antal downloads

Jeg glæder mig til at følge udviklingen af downloads over den kommende tid – nu samler Google Analytics i hvert fald data ind, så kan jeg altid lave et nyt dashboard som viser udviklingen m.m.

Jeg er desuden slet ikke i tvivl om at der er nogle Google Analytics hajer derude der kan lave det meget smartere end jeg har gjort. Så er har du styr på ting som dette i Google Analytics, så smid endelig en kommentar hvis du har en idé til forbedring af dette.

5 kommentarer

  1. Umut Ücler siger:

    Et godt indlæg med en god beskrivelse. Kan du sige præcist hvad det er ved koden der navngiver eventet i GA? På min står der bare download som nok er pga. og ikke hvilken fil det er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *