Blog

Guide: Synkroniser jeres kalendere på tværs af jeres iPhones

KÆRE LÆSER!
Der findes en nyere udgave af denne guide til synkronisering af kalender på iPhones.
Det nye indlæg ligger naturligvis også her på bloggen, og du finder det lige her:
https://dshandberg.net/2013/12/03/guide-synkronisering-af-google-kalendere-pa-tvaers-af-iphones/×

I en travl hverdag, er det rart at have de mange kalendere synkroniseret på tværs af hinanden så man let kan holde styr på de mange aftaler. Jeg bringer her en udførlig guide til at gøre dette på din iPhone.

Indholdsfortegnelse
 1. Baggrund for indlægget
 2. På din computer: Først skal du..
 3. På telefonen: Opsætning af Google kontoen
 4. På telefonen: Opsætning af kalenderabonnement
 5. Afsluttende kommentarer

1. Baggrund for indlægget

Philip spurgte forleden til hvordan man deler kalenderaftaler fra sin iPhone, til en andens iPhone, da hans søster og hendes kæreste godt kunne tænke sig det gjort med deres telefoner. Jeg lovede Philip at skrive en guide til dem, og den kunne jo samtidig danne grundlag for en guide her på bloggen.

2. På din computer: Først skal du..

Først og fremmest skal du selvfølgelig have en Google konto. Har du ikke allerede det, så kan du hurtigt og let oprette en direkte hos Google.

Når du er logget ind på din Google konto og har åbnet kalenderen, skal du abonnere på den kalender du ønsker at se. Dette gøres ved:

 • 1.) Klik på pilen ud for Andre kalendere i menuen til venstre
 • 2.) Vælg Tilføj en vens kalender i menuen der åbner op
 • 3.) Angiv emailadressen på vedkommende hvis kalender du ønsker at abonnere på
 • 4.) Tryk nu Tilføj, og vedkommende vil nu få en anmodning fra dig

Se billedet herunder for mere information:

Google kalender - abonner på ny kalender

Google kalender – abonner på ny kalender

3. På telefonen: Opsætning af Google kontoen

Du skal nu have konfigureret din Google konto på din telefon.

Dette gør du ved at gå ind i Indstillinger på telefonen, og her scrolle lidt ned og vælge E-post, kontakter, kalendere. Her skal du:

 • 1.) Vælge Microsoft Exchange (*se hvorfor under 5. Afsluttende kommentarer)
 • 2.) Indtast din egen Gmail adresse samt password, og en eventuel beskrivelse af kontoen hvis du ønsker. Sidstnævnte er dog ikke nødvendigt
 • 3.) Indtast m.google.com som servernavn
 • 4.) Indtast din Gmail adresse igen. Passwordet husker den fra da du tastede det ind på foregående side
 • 4.) Her har du igen mulighed for at ændre beskrivelsen på kontoen, og igen, så er det ikke et krav. Det er kun for at gøre den lettere genkendelig for dig selv på et senere tidspunkt

Se billedet herunder for mere information:

iPhone - opsætning af Google konto

iPhone – opsætning af Google konto

4. På telefonen: Opsætning af kalenderabonnement
 • 1.) På din telefon skal du åbne Safari og besøge følgende adresse: https://m.google.com/sync/settings/iconfig/welcome?source=mobileproducts&hl=en
 • 2.) Er denne side på engelsk, så spring til punkt 3. Hvis den er på dansk, så skal du scrolle ned i bunden og tappe på Skift / Change language, og hernæst vælge English (US)
 • 3.) Du bliver nu automatisk sendt tilbage til forsiden du kom fra, men med den forskel at der nu er kommet et nyt ikon i oversigten, nemlig Sync. Denne tapper du på, hvorefter du muligvis skal logge ind på din Google konto hvis du ikke allerede er det i Safari på telefonen
 • 4.) Efter at være logget ind, bliver du mødt af en oversigt over de devices/enheder du har tilgået kontoen fra, vælg her din iPhone
 • 5.) På den næste side skal du scrolle lidt ned, og her sætte et flueben ud for den kalender du har søgt (og fået) adgang til, og afslutte med at tappe på Save.
Google Sync - opsætning

Google Sync – opsætning

Du har nu konfigureret kontoen og abonnementet til den anden kalender.

Du vil i iPhonens kalender nu se den kalender du har abonneret på. Hvis aftalerne af en eller anden grund ikke dukker op i kalenderen automatisk, kan det være fordi du selv manuelt skal slå visningen af den nye kalenders aftaler til. Dette gøres let ved at:

 • 1.) Åbne kalenderen på iPhonen, og vælge Kalendere i toppen.
 • 2.) Sætte et flueben ud for den nye ekstra kalender du har fået tilknyttet. Se billede:
iPhone kalender - vis ny kalender

iPhone kalender – vis ny kalender

5. Afsluttende kommentarer

*Årsagen til at du bør vælge Microsoft Exchange under opsætningen af kontoen på telefonen, er at du får mulighed for push af aftaler i kalenderen, kontra det faste interval man kun kan sætte en Gmail konto op til. Hvis du ikke ønsker at benytte push af aftalerne, kan du sagtens slå det fra under indstillingerne for den pågældende konto på telefonen.

Det skal i øvrigt nævnes at det via iPhonens indbyggede kalender ikke er muligt at gøre sine aftaler “private” således at dem der abonnerer på kalenderen, ikke kan se dem. Det er kun muligt ved at tilgå kalenderen via Safari på iPhon en, eller via en webbrowser på computeren.

Hvis du har spørgsmål, ris, ros eller kommentarer, så tøv endelig ikke med at giv din mening til kende. Du kan enten gøre det herunder i kommentarerne, eller ønsker du i stedet at kontakte mig direkte, benyt da kontaktsiden.

KÆRE LÆSER!
Der findes en nyere udgave af denne guide til synkronisering af kalender på iPhones.
Det nye indlæg ligger naturligvis også her på bloggen, og du finder det lige her:
https://dshandberg.net/2013/12/03/guide-synkronisering-af-google-kalendere-pa-tvaers-af-iphones/×

46 kommentarer

 1. Anders siger:

  Man kan bare tilføje f.eks. Sin kones gmail konto i sin iPhone og så slå email og noter fra således man kun ser kalenderen. Voila! Kalender i native kalender.

  • Daniel siger:

   Den løsning kan til nøds gå, så længe det bare er partneres kalender. Det giver dog mulighed for sync af mail og noter også, som du er inde på. Desuden kan man rette i kalenderens aftaler på den måde.

   Ved at benytte abonnement på kalenderen/kalenderne, får man kun læserettigheder og kan derfor ikke rette i de andres kalendere.

 2. Charlotte Berg siger:

  Min mand og jeg har lige investeret i hver en iphone 5 og er ved at prøve at få kalenderne til at tale sammen, men det er lettere sagt end gjort.
  Jeg strander i dit afsnit 4.
  Når jeg går ind på m.google.com på safari, så får jeg slet ikke et billed, der ligner nogen af dine 3 – Jeg kommer ind på Google mobile, nedenunder sstår Google apps for IOS og så er der ellers apps, men ikke noget sync ikon uanset hvormeget jeg forsøger at ændre engelsk til US engelsk.
  hvad er der lige galt?
  Charlotte berg

 3. Rickey Christensen siger:

  Når fruen laver en aftale i sin kalender får jeg en invitation på dette og kan så ikke gøre mere kan ikke trykke accepter, hvad gør jeg for at få dette issue til at virke

  • Hej Rickey!

   Har I sat telefonerne op som i guiden? For umiddelbart lyder det som om at hun sætter dig på som deltager på de kalenderindlæg hun opretter i stedet.

   • Rickey Christensen siger:

    Jeps de er sat op efter den guide du har lavet

    • Rickey Christensen siger:

     Men hvorfor kan jeg ikke trykke accepter når de dukker op i kalenderen

     • Det er slet ikke meningen at du skal kunne trykke Accepter, da I ved at følge denne guide, blot abonnerer på hinandens kalendere og aftaler.

      Hvis du/I ønsker muligheden for at acceptere/afvise kalenderindlæg, så skal I i stedet angive hinanden som deltager/gæst når I opretter begivenheden, og ikke bruge denne guide.

      Håber det kan hjælpe jer :)

 4. Nicolai Steenberg Laursen siger:

  Man kan vel også godt gøre det uden at have en google konto, kan man ikke?

 5. Jens Peter siger:

  hej!
  Tak for guiden. Det fungerer glimrende.
  Bortset fra at mine kalendere har to nuancer af blå som er så tæt på hinanden at det er svært at se hvis kalender aftalen tilhører. På min kærestes iphone er hendes rød og min blå. Ved du hvordan man ændrer dette?
  jp

  • Hej JP!

   Godt at høre I kan bruge guiden :)

   For at ændre farverne på kalenderne på din telefon (forudsat at du bruger den indbyggede kalender), skal du åbne Kalender app’en og vælge Kalendere oppe i venstre hjørne. Her kan du trykke på den lille blå pil ud for den kalender du ønsker at ændre farven på, og vælge den farve du ønsker.

 6. Jette siger:

  Hej.
  Tak for guiden :) Brugbart.
  Jeg har lige et spørgsmål om hvordan jeg undgår at se hele min datters kalender som jeg jeg har delt. Jeg er kun interesseret i at se hendes arbejdstider og ikke alt det andet :)
  Jeg bruger selv kun google kalender til det som skal deles og min iCal til det andet. Jeg har dog sync. min iCal med Google cal. så det er nemt. Men går jeg ind i min Google cal og skriver noget ind som de andre skal se, så kan jeg jo også se hele deres private kalender, hvilket er unødvendigt. Kan du hjælpe?
  Hilsen Jette

  • Hej Jette

   Tak for rosen :)

   En mulighed kunne være at din datter opretter en separat kalender hvori hun lægger sine arbejdstider, og så beholder sine private aftaler (som du ikke vil se) i en anden kalender. På den måde kan du nøjes med at abonnere på arbejdskalenderen. Samme løsning har vi herhjemme, her abonnerer min bedre halvdel dog kun på min private kalender da hun ikke behøver at se alle mine arbejdsaftaler.

   Det kræver ikke det store, andet end at man bare opretter en ny kalender til aftalerne som hun så bare skal huske at holde adskildt fremadrettet.

   I Google kalender kan hun dog via webinterfacet (https://www.google.com/calendar/) markere sine aftaler som private så abonnenter ikke kan se hvad der er i dem, men de vil fortsat figurere i din kalender som private aftaler uden at du kan se indholdet.

   Så mit bedste bud må være at hun har 2 separate kalendere, hvor du kan nøjes med at abonnere på arbejdskalenderen.

   God weekend :)

   • Jette siger:

    Tak for svar. Vi har oprettet to kalendere men håbede på at der var en smart feature der gjorde at man kunne udelukke noget af indholdet. Men skidt, vi klare det uden. Tak for din fine blog og jeg ønsker dig en god dag.

 7. Lisbeth Dyg siger:

  når jeg opretter en ny begivenhed i kalenderen på min iPhone 4, indstiller den automatisk til advarsel 10 min før start. Jeg ønsker absolut ingen påmindelse eller advarsel før mine begivenheder og har i indstillinger – meddelelser – påmindelser og kalendere angivet ingen advarsel. I indstillinger – e-post, kontakter, kalendere, tidspunkt for standardadvarsel har jeg angivet “ingen” udfor fødselsdage, begivenheder og heldagsbegiv. – PÅ TRODS AF DISSE INDSTILLINGER KOMMER DER 10 MINUTTERS ADVARSEL VED OPRETTELSE AF NY BEGIVENHED. Hjælp mig gerne, hvordan ændrer jeg det til absolut ingen påmindelse/advarsel…. ?
  Hilsen Lisbeth

  • Hej Lisbeth :)

   Jeg har lige tjekket min opsætning på min telefon, og alle mine kalendere står under Tidspunkt for standardadvarsel til “ingen”, og uanset hvordan jeg opretter begivenheder bibeholder de også dette. Jeg har testet det via min Gmail på iPhonen samt en Exchangekonto, og begge fungerer upåklageligt.

   Hvad er det for en type mail du har sat op på din telefon? Jeg tænker lidt om den synkroniserer op imod et eller andet, og dér får sat den påmindelse.

   • Lisbeth Dyg siger:

    jeg opretter alene nye begivenheder i kalenderen på telefonen, kalenderen er ikke synkroniseret med noget. Min mail er en g-mail.

 8. Kasper Riis Kristesen siger:

  Hej Daniel!

  Tak for en god guide. Min kæreste og jeg kan dog ikke få det til at virke, da punkt 4 i din guide slet ikke passer med det, der egentlig er på m.google.com hjemmesiden. Der er ikke noget, der hedder Sync. Og den har slet ikke den samme opsætning som dit screenshot.

 9. Betina siger:

  Tak for super guide. Ovenstående link virker :). Vi kan nu fint synkronisere kalenderne, dog kan vi på min mands tlf ikke se mine aftaler. Logger han ind på google kan han se det. Går vi ind på iphonen og trykker på kalendere i kalenderen er den ikke på listen. Hvordan er det muligt når der nu det er korrekt sat op? Og hvad kan vi gøre?

  • Hej Betina,

   Godt at høre ovenstående virker, så får jeg lige dét rettet i guiden.

   Hvordan er jeres Gmails sat op på telefonerne, er det som Gmail eller som Exchange som anvist i guiden? Og du skriver at han ikke kan se din kalender på hans telefon, kan du så se hans på din telefon?

 10. Mikkel siger:

  Hej… Super fed Guide du har lavet Daniel. Men er støt på et problem måske du kan hjælpe mig.. :) Vi er 2 om 1 fælles kalender, så vi kan se hinandens. Jeg har farven grøn på Iphone kalenderen og min kone har orange. Men nu den begyndt på at skifte farve af sig selv.. Hvorfor? og hvad gør jeg.. ? :S
  Mikle

 11. Julie siger:

  Hej
  Har et spørgsmål lidt uden for din guide. Min mand og jeg har aldrig brugt det med at dele kalendre, men inviterer bare hinanden til de ting, som vi gerne vil have i den andens kalender.

  Det er pludselig holdt op med at virke. Vi får ikke længere invitationerne. Nogen gange fremgår aftalen i den inviteredes kalender (med ops om at den ikke er accepteret), og andre gange kommer den slet ikke.

  Du virker velbevandret i kalendrene, så jeg håber, at du måske har et bud?

  • Hej Julie

   Jeg vil rigtig gerne kunne hjælpe, men det er imidlertid lidt svært når jeg ikke ved hvilke kalendere I begge benytter, samt hvordan disse er sat op på telefonen.
   Min egen Gmail (og dertilhørende kalender) er sat op som Exchange konto, og her kan jeg fint sende/modtage kalenderinvitationer fra som efterfølgende kan accepteres af en anden Google konto samt Microsoft Exchange konto.

 12. Camilla siger:

  Hej Daniel
  Jeg har søgt og søgt efter svaret på mit problem, men kan ikke finde et svar.
  Du virker som lidt af en kalender ekspert, så nu prøver jeg lige dig ;)

  Jeg har en Iphone 4 (opdateret til iOS 7.0.2) og en ipad 3. Generation (også iOS 7.0.2)
  Min drøm er at når jeg skriver en begivenhed i min kalender på iphonen, så smutter den direkte, og ad sig selv over på kalenderen i iPad’en. Dette sker ikke – og jeg ved ikke hvilke indstillinger jeg skal pille ved. Synkroniseringen sker heller ikke ved iCloud synkroniseringen, selvom den er indstillet til at tage kalenderen med.

  • Hej Camilla

   Kalenderekspert er måske for meget sagt :-)

   Er begge enheder sat op med samme Apple ID og har du kalendersynkronisering slået til på begge enhederne via iCloud? Og hvilket synkroniseringsinterval er brugt på begge enheder? Sidstnævnte kan du tjekke under Indstillinger –> Email, kontakter og kalendere –> Hent nye data –> tjek her din iCloud konto hvis det er denne du synkroniserer kalenderen over.

   Hvis du vil tjekke at den gemmer aftalerne korrekt i iCloud, så kan du prøve at taste en aftale ind på en af enhederne og gemme denne, og efterfølgende besøge http://www.icloud.com og logge ind. Her kan du se din kalender med de aftaler der er synkroniseret til iCloud, kan du her se aftalerne?

   • Camilla siger:

    Hej igen Daniel.
    Har lige tjekket, og det er samme Apple-id på begge enheder.
    Vedr. Synkroniseringen så er begge sat til “push”.
    Det er dog sat til at synkronisere over icloud, som er sat til kun at lave en sikkerheds kopi når der er forbindelse til wifi (hvilket ikke er så tit)
    Mon det er fejlen? Og i så fald, kan jeg så sætte det til at synkronisere automatisk uden om iCloud? Der skal jeg måske følge din finde guide, som denne tråd egentlig går ud på ;)
    Venlig hilsen Camilla.

 13. Sune siger:

  Hej Daniel

  Når jeg bruger det link du henviser til i dit svar fra den 8. august, så får jeg stadig ikke det billede som er vist i guiden :-(

  • Hej Sune!

   Jeg har lige testet via min telefon via 2 forskellige Google konti, både et som tidligere har været brugt til synkronisering samt et helt nyt som slet ikke har været brugt eller tidligere sat op, og begge virker fint.

   Hvis du ikke får et lignende skærmbillede som mit, hvad får du så? Hvis du går ind på https://m.google.com/sync/settings/iconfig/welcome?source=mobileproducts&hl=en og logger ind, så prøv at luk fanen og efterfølgende åben den eksakte adresse igen. Det virkede upåklageligt hos mig.

   Håber det lykkes for dig, ellers skriver du bare igen :-)

 14. Thomas siger:

  Ipad stopper ved “tilføjer konto” og kommer ikke videre derfra… Ved du hvorfor?

  • Hej Thomas

   Ved dét step burde den bare validere de indtastede oplysninger (mail+password), så der skulle den gerne stryge lige igennem. Melder den fejl nu hvor du skriver den “stopper” der? Hvis der slet ingenting sker, lyder det snarere som om der ikke er net på iPad’en og den derfor ikke kan forbinde.

   • Thomas siger:

    Det hjalp at genstarte ipaden … Til gengæld virker det ikke længere med Exchange. Google understøtter ikke denne service mere.
    Jeg har sat det op med en gmail konto og været inde på https://www.google.com/calendar/syncselect
    Her har jeg valgt de kalendere der skal synkroniseres på ipaden.. Nu virker det i iPad kalenderen.

 15. Henriette siger:

  jeg kan slet ikke komme frem til den side du skriver, jeg har sat exchange kontoen op på min iphone uden problemer.

 16. Christina siger:

  Min x mand kan stadig se mine aftaler og vi er ikke lige på talefod…
  Hvordan får jeg slettet min konto på hans telefon?

  • Hej Christina

   Øv, det lyder træls, for at sige det på godt jysk.

   Prøv følgende:

   1) Gå ind på https://www.google.com/calendar/ og klik på tandhjulet oppe til højre
   2) Vælg Indstillinger i menuen der kommer frem
   3) Vælg nu Kalendere i toppen af skærmen i det nye vindue der åbner
   4) Ud for din egen kalender (næsten øverst på siden), er der en knap der hedder “Delt: Rediger indstillinger”, klik på den
   5) Klik nu på det lille skraldespandsikon ud for din eksmands konto så denne fjernes fra listen over dem der har adgang til din kalender

   Håber det lykkes for dig, ellers sig til – så prøver jeg gerne at hjælpe igen :)

 17. Christina siger:

  Tak for svar – problemet er, at jeg har oprettet en konto på hans telefon så han både kan se mail, kontakter osv. Kan man så stadig gøre det på samme måde?

  Christina

 18. Jens Frederiksen siger:

  Hej Daniel
  Jeg har en Exchanges konto, iPad og iPhone (IOS7) og har problemer med at nogle af mine kalenderaftaler er ikke ‘synkron’ på alle mine enheder.
  Min Exchanges ) på PC’en er altid korrekt, men de 2 IOS enheder kan være forskellige.
  Har du er bud på hvordan jeg kan løse dette ?
  Jens

 19. Knud Erik siger:

  Hej Daniel,
  Nu prøver jeg at skrive til dig om min udfordring, da jeg efterhånden har prøvet alt muligt andet.
  Kan du hjælpe mig med et svar på, hvordan man synkroniserer en iCal aktivitet med en anden kalender? Når jeg opretter en kalenderaktivitet i iCal og inviterer en gæst, viser invitationen sig ikke i gæstens kalender. Og det er uanset om det er en G-kalender eller Outlook…
  Knud erik

 20. Maiken siger:

  Hej Daniel
  Jeg forsøger at få min google kalender ind på min iPad 2. Jeg går ind og opretter kontoen gennem Exchange og det går som udgangspunkt fint nok med at udfylde alle felterne og oprette kontoen men så kommer den og siger at adgangskoden er forket. Jeg har sat min gmail til at anvende totrinsbekræftelse. Ved du hvorfor den melder fejl ved adgangskoden?

 21. Mette Jensen siger:

  Er det mulig at min kæreste kan se min arbejdskalender, på sin iPhone? Det er en Exchange kalender jeg har opsat på min telefon.

 22. Mette Jensen siger:

  Det var trist. Så man vi bare lige prøve noget andet . Det være rart hvis vi kunne se hvinandens aftaler.

  Men mange tak for svaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *