Blog

Test: Kan et skin til iPhone 4S afløse et rigtigt cover?

Jeg modtog for nogle uger siden en mail fra Patrick fra Tezzo.dk, et firma der laver skins til iPhone 4, iPhone 4S og iPad 2. Han tilbød mig at få et skin gratis, mod at jeg selvfølgelig ville skrive en anmeldelse af dette. Det takkede jeg selvfølgelig ja til, for man kan jo aldrig få udstyr nok til telefonen.

iPhone 4S carbon skin - bagside monteret

iPhone 4S carbon skin - bagside monteret

Indholdsfortegnelse
 1. Hvem er Tezzo.dk?
 2. Indhold i pakken
 3. Montering
 4. Konklusion
 5. Billeder

1. Hvem er Tezzo.dk?

Tezzo.dk er en lille virksomhed som selv laver og sælger skins til iPhone 4, iPhone 4S og iPad 2. De sælger udelukkende skins med træ- og carbonlook, da de mener det er de eneste designs der er stilede nok til Apples produkter.

2. Indhold i pakken
iPhone 4S carbon skin fra Tezzo.dk

iPhone 4S carbon skin fra Tezzo.dk

Det er ikke nogen vildt fancy pakke man modtager med sådan et produkt. Jeg fik det tilsendt i en almindelig kuvert, og i kuverten var bare 3 lapper 3M folie hvor de forskellige dele af skin’et var skåret ud på. Det ser jo meget godt ud.

3. Montering

Tezzo har en video hvori de viser hvordan man lettest monterer deres skins, hvilket jo ser meget let ud:

Desværre skulle det vise sig ikke at være langt fra lige så let at montere på min telefon.

iPhone 4S carbon skin - front

iPhone 4S carbon skin - front

Jeg startede med bagsiden, hvilken egentlig var utrolig let at sætte på som i videoen. Forsiden derimod var en helt anden snak. Jeg tog her udgangspunkt i at montere dette ud fra hullerne til højttaler og lyssensor i toppen af skinnet, men ved at passe forsiden efter disse, så passede skin’et ikke 100% omkring homeknappen. Jeg forsøgte et hav af gange, men måtte til sidst opgive at få det til at sidde snurrelige omkring homeknappen, hvilket resulterede i at helt måtte opgive at montere den lille homeknap der følger med til mit skin, da denne ville komme til at sidde en lille anelse skævt på telefonens homeknap.

iPhone 4S carbon skin - højre side

iPhone 4S carbon skin - højre side

Siderne til dette skin er et helt kapitel for sig selv. Bevares, de er sikkert lette at sætte på hvis de passer i udskæringerne, men det gør disse virkelig ikke. Hverken siden med simkortskuffen eller den anden side med volumenknapperne passer ordenligt på. For at udskæringen ved simkortskuffen skal passe, så er dette stykke folie ikke engang langt nok til at dække hele den del af rammen som den burde. Derudover passer udskæringerne i bunden ved højttaler og USB stikket heller ikke når man montere denne del for at kunne passe med simkortskuffen, og problemet vil selvfølgelig være det samme hvis man valgte at montere det ud fra hullerne i bunden af telefonen – så vil det ikke passe på simkortskuffen.

Efter at have leget lidt med det nogle dage, valgte jeg at prøve at tage det af igen i håb om at det ville kunne monteres senere igen. Forsiden og bagsiden kom let af, men stykkerne der skal sidde på metalrammen er virkelig svære at tage af. Det endte med at stykket der skulle sidde omkring volumenknapperne faktisk knækkede da jeg ville tage det af, SÅ godt sidder de fast. De 2 sidestykker krøllede desuden helt sammen da de blev taget af, og kan på ingen måde sættes på igen. Ærgeligt, men sandt.

4. Konklusion

Mine forventninger til dette skin var mildest talt skyhøje efter at have læst om det på Tezzo’s hjemmeside samt set deres videoer hvor de monterer de forskellige skins. i de videoer passer deres skins direkte på uden at lade til at komme til kort nogle steder. Kort sagt, så fremstår de noget nær perfekte. Det er dog desværre langt fra det indtryk jeg har fået af deres produkter efter at have testet dette skin:

 • Pasformen ved de forskellige “huller” og udskæringer er simpelthen bare ikke præcis nok, hvilket ødelægger hele førstehåndsindtrykket
 • Udskæringerne/kanterne er mange steder hakkede, eksempelvis er homeknappen meget kantet og ikke pænt skåret ud
 • Det ene stykke til at sætte på metalrammen af telefonen er ikke en gang langt nok til at dække hele delen af metalrammen som det egentlig er skåret ud til
 • Kan ikke tages af og efterfølgende monteres igen, det holder det simpelthen ikke til

Ud fra mine erfaringer, kan jeg ikke anbefale disse skins fra Tezzo grundet det dårlige finish og de mange dårlige udskæringer. Det blev simpelthen et irritationsmoment af de helt store at have telefonen i hånden pga. de mange fejl, så jeg har helt valgt at droppe det igen og så bruge et normalt cover endnu en gang.

Kender du til tilsvarende skins, og hvad er dine erfaringer med den slags?

5. Billeder

2 kommentarer

 1. Allan Pawlik siger:

  Hej Daniel
  Nu har jeg “lidt” erfaring med Carbon folie og folie generelt. At “genbruge” en folie er normalt helt umuligt da den vil give sig, når man forsøger at trækker den af.
  Har folien siddet bare et par timer har limen normalt “sat sig” så meget, at der vil ske det du oplevede med at det “knækker” og det vil også komme ud af form så et genbrug ikke er muligt.
  Jeg har lagt folie på en del telefoner efterhånden og har den erfaring, at hvis jeg scanner tlf. ind så kan man rentegne for og bagsiden og skære det på plotteren. siderne ville jeg nok vælge at sæt på i et stykke for derefter at skære det til med en kniv for at få det til at passe med div. huller, men at få det til at blive 100% som havde det været lakeret på, vil jeg påstå ikke er muligt.
  Men skulle jeg lave det som en kundeopgave ville det også komme til at koste en mindre formue for 1 stk.
  Nu sad jeg så også lige og så den video der var lagt ud og det ser da legene nemt ud. Det undre mig nu bare at limen ikke hæfter mere end det ser ud til på videoen, så der er nok noget TV-Shop over den video….

 2. Jay siger:

  Hold da helt op hvor er i dårlige!!
  Bare fordi i ikke kan finde ud af at sætte skins på så tror i straks at de ikke passer og at der er fusk ang videoen..
  Jeg har sat 6 skins på fra tezzo til iphones og de er skåret til præcist!!
  Mrn ja det kan være svært hvis man er en noob til sådan noget.
  Og ja det kan godt virke som om hullerne ikke passer ind HVIS man ikke gør det ordentligt.
  Og forresten det med at den ik rigtig limer fast så bruger man altså en hårtørrer bagefter så limen blir varmet op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *