Blog

Guide: Fortryd et køb i AppStore og få dine penge retur

KÆRE LÆSER!
Der findes en nyere udgave af denne guide til at fortryde køb samt få pengene tilbage.
Det nye indlæg ligger naturligvis også her på bloggen, og du finder det lige her:
https://dshandberg.net/2013/06/16/ultimative-guide-fortryd-kob-i-appstoreitunes-og-fa-dine-penge-retur/×
16/12 2012: Indlægget er i dag blevet opdateret med screenshots og beskrivelse til den nyeste version af iTunes. Årsagen til det oprindelige indlæg står her stadigvæk, og guiden her er stadigvæk lige let at følge:

Forleden dag købte jeg en app på AppStore til min iPhone 4, i den tro at den havde visse funktioner som det så viste sig at den ikke havde. Jeg kunne derfor ikke bruge den alligevel, og kontaktede så Apple med henblik på at fortryde købet. Det lykkedes, og du kan gøre det samme!

Indholdsfortegnelse
 1. Baggrund for dette indlæg
 2. Sådan fortryder du købet og får pengene retur
 3. Dine erfaringer

1. Baggrund for dette indlæg

Jeg læste forleden nogle reviews af app’en Tweetbot til iPhone, hvor der i et enkelt stod at den havde indbyggede push notifikationer, hvilket gjorde at jeg ville give den en chance fremfor den officielle Twitter app til iPhonen som jeg er blevet lidt træt af at kigge på. Funktionaliteten skulle jo være den samme.

Det viste sig imidlertid at det ene review havde skrevet forkert, for app’en har faktisk ingen indbyggede push notifikationer, hvorfor den er ubrugelig for mit vedkommende.

2. Sådan fortryder du købet og får pengene retur

Man kunne måske frygte at det var et større projekt at fortryde sådan et køb, men det er det slet ikke. Det er faktisk uhyggeligt enkelt!

 •  Først skal du åbne dit iTunes og klikke på iTunes Store i venstre menubar.
01 - iTunes Store

01 – iTunes Store

Scroll nu helt ned i bunden og vælg Konto.

02 - iTunes - vælg konto

02 – iTunes – vælg konto

 • Scroll nu lidt ned og klik på Se alle ud for punktet Købsoversigt.
03 - iTunes købsoversigt

03 – iTunes købsoversigt

 • Klik nu på den lille pil ud for transaktionen der indeholder den app du ønsker at fortryde dit køb af.
04 - Købsoversigt, vælg transaktion

04 – Købsoversigt, vælg transaktion

Vælg nu Rapporter et problem ud for den app du ønsker at reklamere over.

05 - rapporter problem

05 – rapporter problem

 • Du skal nu:
  • 1) Vælge det punkt der bedst beskriver grunden til din reklamation.
  • 2) Skrive en mere detaljeret årsag til reklamationen og herefter klikke på Send.
06 - beskrivelse af problem

06 – beskrivelse af problem

Når dette er gjort vil der typisk gå et par dage, før du får et svar fra Apple på om de refunderer pengene for dit køb.

3. Dine erfaringer

Har du også prøvet at fortryde et køb på AppStore? I så fald, hvad er dine erfaringer med dette? Del gerne ud af dine erfaringer i kommentarerne herunder.

KÆRE LÆSER!
Der findes en nyere udgave af denne guide til at fortryde køb samt få pengene tilbage.
Det nye indlæg ligger naturligvis også her på bloggen, og du finder det lige her:
https://dshandberg.net/2013/06/16/ultimative-guide-fortryd-kob-i-appstoreitunes-og-fa-dine-penge-retur/×

69 kommentarer

 1. Michæl Østergaard siger:

  Cool, vidste slet ikke, at det var muligt. Det må jeg husket fremover. Takker :)

 2. Esben siger:

  Jeg har nu prøvet indtil flere gange at annullere et indkøb som er foretaget for 2 dage siden. Jeg havde i forvejen hentet en gratis App med et bilspil for 4 uger siden (lite udgave), og det har kørt fint. Nu er jeg lige blevet trukket for det fulde beløb godnok kun 59 kr, men jeg vil ikke betale for noget jeg ikke har bestilt. jeg synes det lyder meget mystisk. normalt kan man hvis man på sin pc søger efter et spil se om man har downloaded dette eller ej, men for dette spil ser det ud tilo på pc’en som om at spillet ikke er downloaded. Jeg må forsøge at få fat i deres support, for det virker ikke med at fortryde købet (har jo faktisk ikke noget at fortryde)

  • Daniel siger:

   Det lyder underligt, Esben.

   Mig bekendt er det ikke muligt at blive trukket penge, uden at have indtastet sit password til iTunes kontoen først.

   Hvis købet ikke figurerer under dine køb i iTunes, lyder det som om det er en in-app betaling der er gennemført. De kan, så vidt jeg ved, ikke ses i listen over dine køb af apps i iTunes. Kan det tænkes at det er dette du er kommet til?

 3. Koldstart siger:

  Fandt denne vejledning via Google, da vi ved et uheld havde accepteret køb af en app til $99.

  Det viser sig, at fremgangsmåden er en smule anderledes for køb man just har foretaget. I disse tilfælde er der ikke noget pil-symbol ud for app’en.

  I så fald skal man først klikke på “Report a Problem” (neden for listen med app). Dernæst fremkommer “Report a problem”-links ud for apps i listen over “Latest purchased”.

  Klik på linket, og rapporter dit problem. Jeg valgte overskriften “I inadvertently purchased this application.”. Lad os nu se om jeg, i lighed med Daniel, kan få pengene retur.

  Update følger, når der foreligger en afgørelse.

  • Daniel siger:

   Tak for heads-up, vidste ikke der gik lidt tid før købet kunne ses som i mit blogindlæg.

   Ser frem til at høre hvad det ender op i. :)

  • Koldstart siger:

   Så foreligger der en afgørelse fra Apple. Den er gengivet længere nede i dette indlæg.

   Der er en masse ord og forbehold, men bottom line er, at de refunderer mit køb.

   At de så roder rundt i $ og DKK, anser jeg for en mindre detalje. Beløbet på $623 skulle reelt være DKK623, men det bliver formentlig rettet inden pengene føres tilbage. Ellers må jeg blot gøre dem opmærksom på fejlen. Denne gang vil det dog være mig, som sidder på pengekassen (endnu en positiv effekt ved at vi ikke har konverteret til €).

   Jeg tror iTunes support benytter “$”-tegnet for alle valutaer. Ikke korrekt, men blot endnu et eksempel på at iTunes er et amerikansk produkt udviklet til brug i USA.

   Jeg havde også en kort snak med kolleger om oplevelsen, og en af dem sagde noget der giver mening: Iflg. dansk købelov kan ethvert køb foretaget via nettet returneres uden yderligere begrundelse inden for de første 14 dage.

   iTunes taler dansk til mig, retter sig mod danske forbrugere og opfører sig i bund og grund som et dansk firma. Min kollega mener at de dermed er omfattet af dansk købelov. Er der andre som har reel viden på dette område?

   Her er Apples svar (navne og numre er krypteret):

   Dear ,

   Welcome to iTunes Store Customer Support. My name is and I am glad to help you today.

   I understand that the purchase was made unintentional for the order number “ABCDFG12345678” and you would like a refund.

   Bjørn, After reviewing the circumstances of your case, we determined that issuing you a refund for your unintentional purchase of is an appropriate exception to the App Store Terms and Conditions, which state that all sales are final. In five to seven business days, a credit of $623 should be posted to the credit card that appears on the receipt for that purchase.

   The iTunes Store provides a warning message that asks if you are sure that you want to buy an item. This warning can be turned off. If you would like to make sure that this warning is on, you can reset the warnings in the iTunes Store by following the instructions in this article:

   Resetting iTunes Store warnings
   http://support.apple.com/kb/HT1734
   … resten fjernet …

   • Koldstart siger:

    Har nu fået refunderet mine penge for den fejl-købte app.

    Det endte med et mindre tab til mig (på 24 kr.) som følge af, at den vekselkurs der benyttes når $ veksles til Dkk er ringere end når jeg køber $ fra en konto ført i Dkk.

    Alt i alt er jeg tilfreds. Jeg fik ikke min penge 100% tilbage, men det skyldes danske pengeinstituters vekselkurser. iTunes butiken gjorde præcis som de skulle, jeg kunne dog godt have undværet deres “løftede pegefinger”.

    En lille lektie for pengene er, at App-store tilsyneladende cacher login, så man kan købe flere apps uden at skulle logge på hver gang. Det kan medføre utilsigtet køb, men man kan altså komme ud af købet igen.

 4. Shahad siger:

  Hej Daniel.

  Dit indlæg havde jeg godt nok brug for efter en ubeskrivelig dårlig oplevelse med itunes. På en eller anden måde er min itunes konto blevet misbrugt og der er blevet købt spil for omkring 15.000 kr. :(((

  PROBLEMET ER IKKE LØST ENDNU!!!

  Når jeg følger din beskrivelse af returneringen, går det desværre ikke helt som du beskriver det. Efter at have trykket på ‘report a problem’, kan jeg ingen steder beskrive problemet som du nævner, i stedet forsvinder ‘report a problem’ og intet andet sker. Hvad skal jeg gøre???

  • Daniel siger:

   Hej Shahad, og godt nytår!

   Er det apps der er købt for de 15.000kr? Eller er det in-app purchases? For sidstnævnte tror jeg ikke kan refunderes på den måde.

   Og er kontoen virkelig blevet misbrugt som du siger? I så fald, så ville jeg da nok sørge for at få det meldt til politiet samt kontakte Apple’s support hertil, for at høre hvordan det forholder sig ved direkte misbrug af kontoen – for så tror jeg ikke du “bare” kan nøjes med at fortryde købene.

   • Shahad siger:

    Hej igen og godt nytår til dig også:)

    Det er et spil der koster 299 kr, der er blevet købt over 20 gange (ikke noget jeg selv har købt, men har pludseligt fået en masse kvitteringer fra itunes for købet).
    Jeg kan se på itunes at det er af typen in-app purchases, hvad betyder det? Og ved du hvordan man ellers kan refundere det?

    Jeg kan stadig ikke forstå hvordan det kan ske, tror du at nogen har hacket min itunes konto?

    • Daniel siger:

     In-app purchases betyder at det er ting/services inde i selve spillet du har købt – det er med andre ord ikke betalinger for at kunne hente selve spillet på AppStore. Hvordan reglerne er mht. refundering af in-app køb, tør jeg desværre ikke gøre mig klog på, men hvis jeg var dig så ville jeg prøve at få refunderet pengene som jeg har beskrevet.

     Må man spørge hvilken app/spil det drejer sig om?

     Det lyder ikke som om din konto er blevet hacket, snarere at du har købt nogle tjenester inde i app’en.

 5. Jonas Bøge siger:

  Jeg kunne da godt tænke mig at høre Shahad, hvad sagen endte med…
  Jeg har selv lige meldt et problem. Købte en cd på mit apple-ID til min søns Ipod – og købte det igen til min egen Iphone. Jeg er nu blevet opkrævet begge gange – men er det ikke sådan, at man kan dele sine køb med sin husstand og kvit og frit købe én gang betalte apps/cd’er igen?

  • Daniel siger:

   Hej Jonas!

   Også jeg, så jeg håber han vender tilbage med en forklaring :)

   Forudsat at du/I bruger samme AppleID på jeres enheder, så kan I godt dele apps i mellem jer. Det har tidligere ikke været muligt at re-downloade musik man har købt, men det skulle nu være muligt. Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg fandt denne vejledning, mon den virker for dig?
   http://www.theinternetpatrol.com/yes-you-can-download-all-of-your-itunes-purchases-again/

   • Jonas Bøge siger:

    Jeg har gjort det mange gange før – uden ekstraregninger.
    Dog var dette første gang med musik – apps har jeg ofte købt til to eller flere produkter uden ekstraregning.
    Jeg var dog ikke klar over, at det var noget andet med musik

    • Jonas Bøge siger:

     Jeg fik pengene tilbage uden problemer. Det gik endda stærkt…

     • Daniel siger:

      Alletiders! :)

      Det har altid været muligt at hente apps flere gange, men musik har aldrig kunne downloades igen uden at man skulle betale igen.

 6. Tarik siger:

  Hej hjælp mig. jeg har købt en navigation til min ny iphone 4s som hedder navv scandinavien, og vil have at den skal køre til den sted jeg vil køre til men gider ikk hva kan jeg gør hjælp, håber i vil hjælpe.

 7. Kenneth siger:

  Hejsa :)
  Jeg har købt et in-app purchase i et spil hvor beløbet er trukket to gange fra min konto men kun har modtaget en enkelt gang i spillet. Nogen som kender proceduren for dette?
  På forhånd tak :)

  • Daniel siger:

   Jeg vil tro du bare kan benytte samme fremgangsmåde som jeg har beskrevet i indlægget her og så forklare at du er blevet trukket beløbet 2 gange men kun modtaget din in-app purchase een gang, så skal de nok kunne hjælpe dig derfra :)

 8. Jesper Bek siger:

  hver gang jeg prøver at melde et problem, sætter den mig ind op på deres hjemmeside, HJÆLP, ved ikk hvad jeg skal gøre, min mor flipper.

  • Sarah siger:

   Jeg står i samme problem. Hver eneste gang jeg forsøger at rapportere et problem bliver jeg smidt videre til deres hjemme side.

   Jeg er ved et uheld kommet til at købe det samme app to gange fra min iPhone, hvilket jo er fuldstændig unødvendigt. Det drejer sig ganske vist kun om 30 kr. Men synes nu godt jeg kunne finde nogle andre apps at bruge de 30 kr. på.

   • Daniel siger:

    Jesper og Sarah:
    Det problem kan jeg ikke genskabe på min PC. Hvis jeg vil rapportere et problem på en app som har kostet penge, så ryger jeg videre til formularen man kan udfylde. Men hvis jeg klikker på rapportknappen på en app der er gratis at hente, så ryger jeg også videre til supporthjemmesiden.

    Klikker I det rigtige sted?

    • Anders siger:

     Hej – min søn på 3 år har lånt storesøsters iPad – resultat = in app køb for ca 4000,- er der noget jeg kan gøre. Har nogen erfaringer med fortrydelsesret mv?

     • Hej Anders!
      Har du prøvet at følge guiden her, og så sende en forklaring på samme til Apple? Du har mulighed for at medsende en forklaring om hvorfor du ønsker et køb/flere køb annulleret.

      Hvis ikke de kan hjælpe den vej igennem, så prøv via https://expresslane.apple.com/Issues.action.

     • Tina siger:

      Jeg har en søn, som lige har købt coins på et spil for ca. kr 7.000 og har fået denne vejledning fra spiludbyderen:
      Prøv at trykke på dette link:
      https://expresslane.apple.com/GetproductgroupList.action

      Når du har trykket på linket vælger du “iTunes” og derefter “iTunes Store”.
      Tryk på “forsæt på engelsk”.
      Nu vælger du: “Purchases, Billing & Redemption” og trykker på “iTunes Store account billing”
      Tryk på “Continue”.

      Under “More Options” vælger du email.

      Nu kan du skrive til Apple omkring problemet.

      Jeg har lige nu fået bekræftet fra Apple, de returnere pengene, så det virker!!

      • Hej Tina.
       Jeg har præcis det samme problem som dig, dog drejer det sig kun om små 350kr.
       Jeg har netop anvendt denne fremgangsmåde, og ser meget frem til resultatet.
       Mange tak for tippet, jeg håber det kan lade sig gøre.

       Michael.

    • Katrine siger:

     Hej Daniel

     Jeg kommer samme sted hen – på en hjemmeside. Jeg tror måske problemet er at dette køb står under Seneste køb. For når jeg går ned under “gamle køb” og vil rapportere et problem kommer jeg videre – men ikke under det som er seneste køb. Der ligger et købt spil for 649,- som er en fejl.
     Har du et forslag, eller skal man vente til den lægger sig ned i listen over “gamle” køb?

 9. Pernille siger:

  Har samme problem ryger direkte til deres hjemmeside, og kan derfra ikke få hjælp.

  • Hej Pernille!

   Den app du forsøger at rapportere et problem på, er det en app som er gratis når den hentes? Det er nemlig det eneste tilfælde hvor jeg bliver sendt til deres hjemmeside, når jeg vil rapportere et problem på denne måde.

 10. Ditte siger:

  Har du samme erfaringer med musik fra iTunes. Jeg har lige modtaget mail om at jeg har købt samme album 5 gange- så det løber alligevel op…
  Hvad kan jeg gøre?

 11. Jakob siger:

  Ryger også ind på deres hjemmeside og kan ikke finde en mail, man kan skrive til… kun telofon numre. men må jo ringe og beklage mig.

 12. Melisa siger:

  Hvad du også hvordan man annullere en opdatering af en af sine hentede apps?? Ville være en stor hjælp

  • Hej Melisa,

   Det kan du mig bekendt ikke bare lige gøre, desværre. Det kan du kun hvis du har opdateret app’en på telefonen, og har en gammel version af app’en liggende i f.eks. iTunes på computeren. Så kan du slette app’en på telefonen, og så synkronisere den over fra computeren igen efterfølgende.

 13. Skrev til dem 21.52 og fik denne besked 01.52:
  I have reversed the charge for the item that you did not intend to purchase. In three to five business days, a credit of 45,00 kr should be posted to the payment method that appears on the receipt for that purchase.

  Det var hurtigt, og kundeservice, det har jeg altid fået ved Apple.

  Og det bedste er at jeg stadig har appen :)

  • Koldstart siger:

   Hvis der er som du beskriver, så skynd dig at slette App’en. du kan på ingen måde hævde at være i god tro. da du jo netop har fået pengene retur!

   Beholder du app’en gør du dig til tyv for blot 45 kr.! Desuden læger du gift ud for alle andre som måtte ønske at returnere fejlkøb.

  • Jonas Bøge siger:

   … tilslutter mig lige Koldstart.
   Desuden viser du hele internettet, hvad du i et måske svagt øjeblik kom til at gøre – og det kan en fremtidig relation desværre måske dømme dig meget hårdt på…. – så det er ikke de 45 kr. værd – og måske kan du bede Daniel om at slette dit indlæg – selvom Google nok allerede har hamstret lidt :-(

   • Jeg kom med min erfaring og Google må finde hvad de vil. Jeg har hverken stjålet eller gjort noget forkert. Udover at komme med min erfaring, åbenbart…

    • Jonas Bøge siger:

     Hej.

     Jeg kan have misforstået dig – i så fald må du undskylde.

     Jeg havde blot forstået på dig, at du havde købt en app, fortrudt det og fået pengene tilbage – og efterfølgende beholdt app’en. Det var sådan jeg forstod det – og tænkte at det betød, du havde beholdt noget, du havde fået pengene tilbage for. F. eks. lidt lige som at gå i kiosken og købe for 45 kr. blandet slik – og når man så skal betale blot sige, at man ikke har penge med… og når man så går kan man lige så godt tage posen med, for medarbejderen vil nok alligevel smide slikket ud :-)

     • Jeg fortrød købet af en app, fik refunderet pengene, men har stadig appen på min telefon. Og den kan hentes på min iPad. Det er ikke at stjæle, det undrer mig bare, at jeg har adgang til at hente den gratis.

      Jeg har intet gjort for at beholde den, men kommer igen bare med min erfaring.

      Jeg troede Apple slettede appen, da de kan det, så vidt jeg ved.

      • Koldstart siger:

       Der ligger lidt jura gemt i sagen her.

       Når man erhverver brugsret til en app betaler man penge derfor. Når man så frasiger sig brugsretten og får pengene retur, er enhver efterfølgende brug af denne app uretmæssig.

       Dette gælder uanset om man fortsat kan hente og/elelr installere og/eller opdatere app’en.

       Der er naturligvis en vis elastik i forholdet, for dels var du tydeligvis uvidende om dette forhold (og kan dermed hævde at være i god tro) og dels har udbyder ikke anvist hvorledes du skal returnere den refunderede vare (brugsretten).

       Men nu kan hverken du eller andre som læser dette være i god tro længere. Derfor er du lovforpligtet til at gøre en dokumentérbar indsats for at fjerne bemeldte app.

       Der er dog formentlig ingen som vil kræve du nulstiller din iTunes konto for at komme af med app’en, hvis den ikke forsvinder når du sletter den. Du må i så fald blot undlade at hente den ind på din telefon eller iPad.

 14. Inge siger:

  Jeg har købt apps for at kunne se fjernsyn på Ipad, men det virker ikke? Hvad er der galt?
  Med venlig hilsen
  inge

 15. Lene Pedersen siger:

  Hej Daniel, vi har virkelig brug for din support, vores datter på 5 år har lånt vores Ipad og nu er vi ca. 10000 kr fattigere på 1 døgn!. Hun går stadig i børnehave og kan derfor selvfølgelig hverken læse eller skrive, men vi har “købt” gratis spil til hende, men hun har åbenbart klikket sig frem til diverse køb inde på spillene uden vores indblanden, hvordan får vi pengene tilbage, min mand har spærret sin bankkonto, da vi jo lige pludselig modtog mails ang disse køb, købene er sket på samme døgn en eftermiddag og lidt af aftenen. Det er jo fuldstændig sindsygt, at det kan lade sig gøre at købe igen og igen… uden at taste kode ind hver gang, vi føler os fuldstændig r..rendte. Mvh. Lene

  • Jonas siger:

   Hej Lene.
   Sikke et chok!! Jeg tror det ligner Anders’ spørgsmål fra 15. oktober 2012, som Tina giver svar på lidt længere nede. Prøv det.
   Til en anden gang: Gå i indstillinger, vælg Generelt, vælg Begrænsninger, tast en kode dit barn ikke kender, slå ‘Indkøb i programmer’ fra og evt vælg ‘Straks’ nede under i ‘Kræv adgangskode’ Så kan dit barn hverken købe apps eller in-apps purchases (som der nok er sket i dit tilfælde)
   Venlig hilsen Jonas.

  • Hej Lene,

   Hold da op for en omgang!

   Prøv at gå ind på følgende link:
   https://expresslane.apple.com/GetproductgroupList.action

   Herinde vælger du “iTunes” og derefter “iTunes Store”.
   Tryk på “forsæt på engelsk”.
   Vælg: “Purchases, Billing & Redemption” og tryk nu på “iTunes Store account billing”
   Tryk på “Continue”.

   Under “More Options” vælger du email.

   Nu kan du skrive til Apple om problemet, det burde kunne hjælpe dig/jer. Håber det hjælper!

 16. Claus siger:

  Hej, min 4-årige søn har også været inde og købe in-apps ting, som jeg opdagede da jeg fik en mail med købene.
  Jeg kan godt finde det inde under købsoversigt men når jeg trykker på “rapporter et problem”-linket åbner den bare min browser med linket http://www.apple.com/uk/support/itunes/ – så kan ikke finde ud af og få rapporteret fejlen :(

 17. Michael siger:

  Hej allesammen…

  Ja… så er turen så kommet til vores konto også efter vores lille datter tog sig en omgang spil med coins opdateringer… for ca 2800,- … på et døgn…. Jeg har samme problem som Claus når jeg prøver at indberrette de “fejl” der er med kontoen og kan ikke rigtigt komme videre… er der en anden måde at kontakte apple på uden at behøve rende gennem 300 hjemmesider med itunes..?

  Mange tak på forhånd..

  Michael

 18. Allan siger:

  Hej

  Jeg har lige som andre haft en lidt for talentfuld 8 årig som selv har været igang med at købe Apps og rubiner til Pixeline.

  Jeg oplevede i første omgang det samme som Claus og Michael idet jeg prøvede samme fremgangsmåde med rubinerne! Da jeg så forsøgte mig med de apps han havde downloadet, kunne jeg fint indrapportere ifølge ovenstående, men altså ikke med rubinerne.

  Forskellen ligger tilsyneladende i, at typerne “Apps” godt kan rapporterer efter ovenstående opskrift, mens rubinerne er af typen “Køb fra apps”.

  Jeg vil dog stadig gerne vide hvordan jeg får refunderet pengene fra rubinerne, da disse udgør den største andel af mit “tab”, så kan nogen hjælpe ville det være fantastisk :-)

  Allan

 19. Brian Nielsen siger:

  Min søn på 5 år har også været så dygtig at købe nogle in-app i et tilsynladende gratis spil. Dette var vi meget kede af. Så vi gjorde følgende. Google og fandt denne tråd. Og efter lidt søgen og prøvende frem og tilbage.

  Følg dette link https://expresslane.apple.com/ServiceOptionAction.action

  Og beskriv hvordan det hele gik til.

  Se nedenstående mail

  Follow-Up: 253203829

  Hi again,

  I just wanted to follow up with you about your request for a refund.

  You’ll receive your refund in 5-7 business days. If you have any questions, please let me know. I’ll be happy to help.

  Thanks for choosing the iTunes Store!

  Sincerely,

  Drea
  iTunes Store/Mac App Store Customer Support http://www.apple.com/support/itunes/ww

  Please Note: I work M,T,TH,F 9:00AM-7:00PM CT

  Thank you for allowing me the opportunity to assist you.

  Dear Brian,

  Thank you for writing to iTunes Store Customer Support. My name is Drea and I’d be assisting you with your issue. I understand that your son accidentally purchased items from the App Store. I can appreciate how you want this to be refunded. No worries, let me help you with this matter.

  I’ve reviewed the circumstances of your case, and refunded your unintentional In-App Purchase. In this case, issuing a refund is an appropriate exception to the App Store Terms and Conditions, which state that all sales are final.

  In five to seven business days, a credit of 714.00 DKK should be posted to the credit card that appears on your receipt for that purchase.

  For more information about In-App Purchases and how to restrict them, see these articles:

  iPhone, iPad, and iPod touch: Understanding Restrictions
  http://support.apple.com/kb/HT4213

  iTunes Store: About In-App Purchases
  http://support.apple.com/kb/HT4009

  Please do note that whenever your iTunes Store password is entered on your device for your account, it is stored for up to 15 minutes, allowing new purchases to slip in without being prompted for the password. If, during those 15 minutes a new item is purchased (without being prompted for the password), those 15 minutes will start over. If you would like to modify this on your device please tap Settings > General > Restrictions > Require Password and set it to “Immediately”.

  To secure against unwanted purchasing from occurring again (be they in-app or any other item), please be sure to set up Restrictions on your device, as well as signing out of your account when not in use.

  Sometimes after a major iOS update, restrictions once set up on devices can be reset back to their default, allowing further purchases to be made. After resetting, restoring or updating your device, please be sure to check your Restrictions to ensure that they are still in place.

  It has been a pleasure assisting you. Thank you for choosing the iTunes Store, Brian. Apple appreciates your business. Have a great day.

  Sincerely,

  Drea
  iTunes Store/Mac App Store Customer Support http://www.apple.com/support/itunes/ww

  Please Note: I work M,T,TH,F 9:00AM-7:00PM CT

  Thank you for allowing me the opportunity to assist you.

  First Name : Brian
  Last Name : Nielsen
  Email : brian.nielsen.4930@gmail.com
  Apple ID (Optional) : brian.nielsen.4930@gmail.com Lang_Country : en_GB Product : iTunes Store Support Subject : Purchases, Billing & Redemption Sub Issue : Apple ID account billing GCRM Case ID : 402942776 See additional info below Choose the iTunes Store or App Store for your country: Other Please select your country: Denmark
  Details:
  Saturday, January 19 downloaded my wife a free app called “Clash of Clans” for my 5 year old son. Subsequently he comes accidentally to buy an app in called “Chest of Gems” to 649 Danish kroner, and another app in “Bag of Gems” to 65 Danish kroner. We are very sorry and want very much to get the money refunded.

  Order number:
  MHHY4901ZT
  MHHY495SHZ

  Jeg Har fået pengene retur og lås min Ipad så der skal kode til hver gang der købes.

 20. maria siger:

  Tusind tak for denne guide! Nogle gange er udviklerne lige lidt for smarte med de screenshots de lægger i app store ifht. hvad programmerne i virkeligheden kan. Jeg troede faktisk det ville være mere besværligt end som så at fortryde.
  Og til alle jer der der spørger om det samme igen og igen og igen og igen -bl.a om in-app køb – LÆS LIGE HELE TRÅDEN!!!! Svarene er her jo allerede.

  • Hej Maria!

   Det var så lidt, godt at høre at folk kan bruge den :)

   • Koldstart siger:

    Hej Daniel.

    Maria her en god pointe om det at der spørges uden at man læser hele tråden først. Men mange er jo nok en smule desperate når de falder over din ellers fremragende guide her.

    Tråden bliver ikke mindre overskurelig som tiden går.

    Har du muliged for at uddrage vejledningerne og isolere dem i en låst tråd?

    • Det har også været min tanke at det bliver mere og mere uoverskueligt med alle de kommentarer der efterhånden er kommet.

     Jeg er allerede i gang med at lave et nyt revideret indlæg, så det bliver mere overskueligt :)

 21. maria siger:

  -og også tak til ‘Koldstart’ for vigtig info ;)

 22. robert siger:

  hej daniel, tak for den her info. Jeg er igang med afprøve annulering af købt men sidste billedet med begrundelse af annulering komme ikke frem? hvad gør jeg nu? Rob

 23. Kristoffer siger:

  Hej Daniel

  jeg købte noget inde i en app, men modtagede ikke noget og den sagde blot at der var sket en fejl, så jeg prøvede 3 gange uden held – nu, et par dage efter, kan jeg så se at apple har trukket pengene på min konto for alle de tre mislykkedes gange, men jeg har i appen ikke modtaget de point jeg betalte for. Fremgangsmåden til at få pengene tilbage ser ikke ud til at være den samme så snart det er et køb der ikke direkte har noget med itunes at gøre. Har du nogle gode idéer til hvordan jeg kan få pengene tilbage? det er jo tydeligvis en fejl fra deres side da jeg ingen point har modtaget.

  • Hej Kristoffer!

   Hop ind på: https://expresslane.apple.com/GetproductgroupList.action

   Vælg “iTunes” og derefter “iTunes Store”
   Tryk på “forsæt på engelsk”
   Vælg: “Purchases, Billing & Redemption” og trykker på “Apple ID account billing”
   Vælg hvilken AppStore der er købt fra (højst sandsynligt den danske)
   Tryk på “Continue”
   Tryk nu på “Email”

   Nu kan du beskrive problemet for dem. Der er mange der har fået in-app køb refunderet denne vej, så jeg håber det kan hjælpe dig også :)

 24. Dan Christensen siger:

  JA så er jeg faldet i, eller rettere min 9 årige søn. Spillet Dragon Vale er gratis, og har store flotte ikoner som lokker med at hvis man vil videre i spillet skal man have gems. penge,og foder til sine drager, Opdagede så da jeg gik på netbank at han uanende har fået trykket tilstrækkeligt mange gange ialt 7300,-Dk, kontaktede danske apple for råd som vidersendte mig til support Itunes . Har nu fået svar, jeg kan få refunderet halvdelen, men er stadig i dialog. Er det ikke sådan at unge under 18 ikke kan hæfte for “fejlkøb”?? har også en kunde som har prøvet det med sin datter på 12500,-DK. Hvad nu hvis de holder på deres, hvilke tiltag kan jeg så sætte igang ??? Hjælp en desperat far, og et meget ulykkeligt barn

  • Hej Dan

   Det lyder rigtig uheldigt.

   Hvis så mange andre kan få refunderet de fulde beløb der er blevet brugt for, så bør du også kunne. Jeg foreslår at du bliver ved med at holde på at du vil have pengene refunderet og se om de ikke bare vælger at føje sig. Det er set mange gange før.

   For en god ordens skyld, kan børnene som udgangspunkt ikke bare selv bruge løs af penge fra det tilknyttede kreditkort, da man altid skal indtaste adgangskoden for at godkende køb. Dog med undtagelse af hvis koden har været indtastet på telefonen i op til et kvarter inden de selv klikker på køb. Dette kan du dog undgå ved at:
   1) Gå ind i Indstillinger
   2) Vælg Generelt
   3) Vælg Begrænsninger
   4) Scroll ned til “Tilladt indhold” og vælg på “Kræv adgangskode”. Den står som standard til “15 minutter” hvilket kan være skyld i at der kan købes løs, og denne bør du sætte til “Straks”. Så vil man, uanset om koden har været indtastet på telefonen et øjeblik før ved køb eller andet, skulle indtaste den igen for at kunne købe noget.

   Mht. at unge under 18 ikke kan hæfte for fejlkøb, må jeg desværre være dig svar skyldig. Jeg tvivler dog på at det vil kunne lade sig gøre i praksis, da det i sidste ende er dit (eller andre forældres) ansvar at børnene ikke har fri adgang til køb på f.eks. denne måde.

   Jeg håber det lykkes dig (og din kollega) at få pengene retur. Meld endelig tilbage igen :-)

   • Dan siger:

    Hej Daniel
    Lidt sent svar, men har fået 99% tilbage, minus vekselkurs. Er dog megt tilfreds, og har nu fået låst kontoen som man kan via 3000 steps;). Det tog dog indtil en supervisor i usa overtog sagen. Tusinde tak for hjælpen

 25. Jacob Nørgaard siger:

  Hejsa,

  Jeg har en kollega, der har nogle drenge der spiller Clash of Clans. En aften spørger de så, om De må lave et in-app purchase af nogle “gems”. Det koster 65 kr. Det får de så lov til, og får Deres gems og nogle dage senere er pengene trukket. Så langt så godt.

  Et par dage senere, får hun så besked om, at der igen er trukket 65 kr. Dagen efter igen, to gange endda. Senere er der trukket 32 kr. Så igen 65. Hun HAR kontaktet iTunes store, men de vil kun refundere de første 65 – resten vil de ikke hjælpe med.

  Jeg har nu instrueret hende til at ÆNDRE sit password og ikke give det til nogen som helst. I teorien kunne hendes drenge have købt flere “gems” – de har koden, men hun påstår selv, at det har de ikke gjort. Jeg gjorde opmærksom på, at drenge er jo drenge, så det kunne jo altså være. Derfor ville det være bedst at ÆNDRE koden og så se om det fortsætter. Det kan dælme hurtigt gå galt!

  • Hej Jacob :)

   Rigtig træls historie, for at sige det på godt jysk.

   Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvordan hun helt præcis har fremlagt historien for Apple da hun kontaktede dem, men har hun gjort dem opmærksom på at børnene kender koden og derfor selv kan købe ind uden at der skal en forælder ind over, ja, så tror jeg desværre ikke der er meget mere at hente for hende.

   En mulighed kunne være, som du også er inde på, at skifte koden så de ikke kender den. En anden kunne være at fjerne muligheden for in-app køb, så de bare ikke kan købe ydelser.

 26. Victor siger:

  Daniel, det ser lidt ud til at du er den store guru herinde :)

  Kan du hjælpe mig?
  Jeg købte et spil over mac store (roller coaster3) til 199,- Kr. Og det var et fejlkøb. Men da jeg prøver at skrive til dem, får jeg et hurtigt automatisk blankt svar, om at de ikke refundere dette spil.

  Hvad gør jeg? For jeg skal ikke bruge spillet ! :( Jeg købte spillet, samme dag jeg skriver herinde.

  Tak på forhånd :)

  • Hej Victor!

   Jeg vil rigtig gerne kunne hjælpe dig, men mig bekendt er det desværre kun muligt at fortryde køb igennem AppStore på iPhones/iPads på denne måde. Jeg er desværre ikke bekendt med en lignende måde til AppStore på Mac da jeg ikke selv har en Mac.

   Kan du bruge denne metode og få kontakt til dem denne vej?

   Gå ind på: https://expresslane.apple.com/GetproductgroupList.action

   Vælg “Apps & Software”
   Vælg “Mac apps”
   Vælg: “Mac App Store” og tryk nu på “Apple ID account billing”
   Vælg “Mac App Store account billing”
   Tryk nu på “Email”

   Nu skulle du gerne kunne beskrive problemet for dem, og så plejer der at gå op mod 24 timer før du får et svar.

   Håber det kan hjælpe, lad mig endelig høre hvordan det går :)

 27. Rikke Corneliussen siger:

  Har prøvet denne metode, men den siger “dette køb er ikke kvalificeret til en refundering”. :/
  Er kommet til at købe en film med forkert sprog

  • Hej Rikke

   Mon der er en fraskrivelse af fortrydelsesret ved køb af film så? Det kunne jeg næsten forestille mig.

   Prøv eventuelt at lav en fortrydelsese af købet på samme måde som ved fortrydelse af in-app køb som jeg har beskrevet nederst i guiden.

   Jeg håber det kan hjælpe, og meld endelig tilbage hvordan det går :)

 28. Rikke Corneliussen siger:

  Håber virkelig du kan hjælpe :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *