Blog

En iPads indtog i min dagligdag

Apple iPad - suverænt læseredskab

Apple iPad - suverænt læseredskab

Indholdsfortegnelse
 1. Introduktion
 2. De første par dage
 3. “I dag”
 4. Er der et reelt behov?
 5. Links til apps jeg flittigt benytter

1. Introduktion

Jeg erhvervede mig for et par måneder siden en iPad uden egentlig at vide hvad jeg reelt ville bruge den til, eller uden at kunne se et egentligt behov for overhovedet at have en. Som månederne er gået, er der efterhånden ved at danne sig et mønster af bruget af den.

Står du i samme situation som jeg stod i, har du selv i tankerne at anskaffe dig en iPad eller anden tablet? Eller er du bare interesseret i hvad jeg har fundet af behov/brug af den? Så læs med her.

2. De første par dage

iPad’en jeg valgte var en 16GB WiFi udgave. Jeg ville ikke ofre penge på en større model, ej heller en 3G udgave. Jeg havde på forhånd gjort mig klart at hvis jeg nu fik lyst til at gå på nettet fra den fra et sted hvor der ikke var WiFi dækning, så kunne jeg altid bruge min iPhone 4 som modem. Så vidt, så godt.

De første par dage efter jeg købte den, blev der installeret massevis af forskellige apps. Og der blev installeret flere apps. Og endnu flere igen. Eftersom jeg ikke havde nogen idé om hvad jeg egentlig ville bruge den til, så fik jeg installeret et hav af apps, nogle unægteligt noget mere brugbare end andre. Hovedparten af alle disse apps var dog spil og forskellige GTD apps.

På nuværende tidspunkt var der endnu ikke fundet noget reelt brug eller behov for at have den, andet end at det da var et sjovt stykke nyt legetøj. Men et stykke legetøj som sagtens ville kunne undværes.

3. “I dag”

De første par måneder er nu gået, og jeg er kommet lidt nærmere et reelt brug (eller måske endda et behov?).

Langt størstedelen af tiden hvor jeg har iPad’en i brug, er det fra sofaen.

Det er ingen hemmelighed at jeg er en flittig bruger af Twitter, og hér udmærker iPad’en sig i særdeleshed med den officielle Twitter app. I stedet for at sidde med telefonen og fedte rundt på den lille skærm, så er iPad’en simpelthen helt suveræn til det samme. Jeg har haft brugt den en hel del under “livetweets” til forskellige tv shows, og sågar også under mange af de fodboldkampe jeg har set imens jeg har haft iPad’en. Har man som poweruser af Twitter først prøvet Twitter på iPad, så er det virkelig svært at gå tilbage til andre enheder igen bagefter.

Derudover er jeg blevet svært glad for netop een ting på iPad’en. Nemlig at læse på den! Indrømmet, jeg har de sidste mange år ikke læst særlig meget medmindre det virkelig har været nødvendigt, men det har min iPad efterhånden fået lavet om på.

Med iBooks er det dejlig nemt at læse bøger. Både e-bøger og PDF’er. Og ved at have disse på sin iPad, slipper man samtidig for at have en lang række bøger, blade og magasiner liggende fremme alle vegne. Skærmen er superlækker at læse på, og den er samtidig let at indstille med skrifttyper, lysstyrke m.m. hvis man ikke er tilfreds med standardopsætningen.

4. Men er der et reelt behov?

Som udgangspunkt havde jeg ikke noget reelt behov for en iPad (eller tablet i det hele taget), men det har jeg efterhånden i stedet fået dannet mig.

For mig er iPad’en blevet det man kan kalde for et sofareskab. Jeg bruger den faktisk udelukkende når jeg ligger på sofaen, hvadenten det er for at surfe på den, tjekke sociale medier, eller sågar for at læse bøger/magasiner. Særligt sidstnævnte er klart den største tidsrøver af dem alle. Spil bruger jeg den faktisk ikke engang til længere, ej heller meget andet. Det er kun lige for at prøve/se nye apps som de dukker op.

Alt i alt er min iPad gået hen og blevet mit digitale bibliotek, med mulighed for lidt surf m.m. fra samme enhed samtidig. Det er måske mange penge for sådan en gadget når man “bare” bruger den til at læse på, men det har givet mig meget mere end jeg ville have fået ved at få stukket en stak bøger i hånden i stedet.

Summa summarum, så havde jeg ikke noget behov for en iPad da jeg købte den. Det fik jeg derimod løbende skabt mig.

5. Links til apps jeg flittigt benytter

Den angivne pris er prisen dags dato, denne kan selvfølgelig ændre sig løbende, hvorfor prisen angivet nedenfor ikke nødvendigvis er helt korrekt.

 1. Reeder (30kr)
 2. iBooks (gratis)
 3. Flipboard (gratis)
 4. eTilbudsavis (gratis)
 5. Twitter (gratis)
 6. iMDb (gratis)

6 kommentarer

 1. René nielsen siger:

  Får helt lyst til at løbe en iPad igen efter at have læst din blog…
  :)

  • Daniel siger:

   Jeg takker :) Eller, det tror jeg. For i så fald, så er jeg skyld i at du skal ud og bruge penge igen. Men godt at høre indlægget har været til lidt inspiration :)

   I øvrigt slog det mig lige at jeg har glemt et punkt i indlægget, men det kan være at det i stedet kan blive til et selvstændigt indlæg i en nær fremtid i stedet.

 2. Har selv lavet et lignende indlæg på min blog.

  Mange aner jo ikke hvad de skal bruge den til, men vil super gerne have den alligevel, så jeg synes dit indlæg er super godt! :-)

  Btw.. Hvad betyder GTD Apps?

 3. Martin H siger:

  Hey

  Fin artikel du har skrevet. Tror vi er i præcis samme situation.. Købte også min iPad for relativt kort tid siden, for sådan en “måtte man da bare eje” :-) Jeg havde ikke noget reelt behov for den… Men den var nice-to-have :-)

  Den er perfekt til det som iPhonen er for lille til, og når man ikke gider at tænde macbook’en.. F.eks mails, magasiner, fora mm.

  Så den bliver også mest brugt fra sofaen herfra :-)

 4. Mark siger:

  Du kan også bruge den til comics hvis man er til den slags :P
  Bruger primært min tablet til lidt tapatalk, G+, Facebook og at læse comics.
  Og selvfølgelig til alle de småting der nu følger med :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *