Blog

Advarsel: Følg op på dine Facebook privatlivsindstillinger!

Facebook har gjort det igen. Ændret deres privatlivsindstillinger for brugerne, uden først at gøre disse opmærksomme på det.

Facebook lancerede sidste år en ansigtsgenkendelsesservice der automatisk scanner dine billeder på siden og tagger de folk i billederne som den automatisk kan genkende ud fra ansigterne, for at uploaderen efterfølgende bare skal godkende at der er tagget folk på billederne. I første omgang om det til US brugerne, og er nu med tiden blevet bredt ud overalt.

Nu har vi danskere fået samme mulighed, og det er ikke noget man selv aktivt skal vælge om man ønsker at bruge eller ej. Tværtimod, så er services helt automatisk aktiveret allerede, hvorfor Facebook derfor helt af sig selv vil forsøge at tagge folk på billeder du allerede har liggende i dine albums, samt på billeder du senere uploader.

Enten er man glad for funktionen så man kan få hjælp til at tagge sine mange billeder, eller også er man nok mindre tryg ved at den automatisk tagger alt og alle.

Hvis du hører til dem der ikke er tryg ved det, så kan det hurtigt slås fra på følgende måde:

  • Åben Privacy Settings for din Facebook konto her:
Facebook - Privacy Settings

Facebook - Privacy Settings

  • Klik på Customise settings:
Facebook - Customise Settings

Facebook - Customise Settings

  • Scroll ned til Things others share, og klik her på Edit Settings ud for Suggest photos of me to friends:
Facebook - suggest photos

Facebook - suggest photos

  • I  vinduet der nu popper op, kan du nu vælge Disabled i den lille box til højre:
Facebook - Photos: suggest tags

Facebook - Photos: suggest tags

 

Kilde: Sophos.

6 kommentarer

  1. Jeg kan seriøst ikke se det negative i denne nye funktion?!

    Men fin lille guide.. :-)

    • Daniel siger:

      Som skrevet i indlægget, vil det heller ikke være alle der ser funktionen som værende et problem. Men de der gør, og ikke er interesserer i at der autotagges på ens billeder, kan jo med fordel slå det fra på denne måde. Jeg kender i hvert fald flere der allerede har benyttet sig af det. ;-)

    • Tak for dne guide. Havde slet ikke hørt om den funktion. Men nu er den slået fra. Kan ikke se noget synderligt positivt ved den, men det er måske bare fordi jeg stort set aldrig lægger billeder på FB.

  2. Som lettere paranoid og kontrolfreak, foretrækker jeg selv at bestemme :D

    Takker!

  3. Perfekt!

    Tak for walk-through.
    Har lige anvendt det samt sat min egen side til “https”. På den måde kan man sikre at folk ikke kan snige passwordet/cookie’en ud af min profil, hvis man er på samme internetforbindelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *