Blog

Tip: Kombiner Google Reader og Twitter

Twitter & Google Reader

Twitter & Google Reader

Bruger du Twitter? Og bruger du Google Reader til at samle nyheder til senere læsning?

I så fald, så har jeg her et tip til hvordan du let kan gemme tweets til senere gennemlæsning.

Jeg benytter selv Twitter på alle mulige tidspunkter af døgnet, og af og til ser jeg et tweet som måske indeholder et link jeg gerne vil læse, eller et tweet som jeg er nødt til at reagere på men bare ikke lige har tiden til det lige nu. Jeg er derfor begyndt at bruge Twitters Favourites funktion til at bookmarke disse og så senere kunne vende tilbage til dem.

I stedet for at gå ind på Twitter efterfølgende for at finde mine favourites, har jeg valgt at bruge Google Reader til at trække disse ind. Jeg bruger i forvejen Google Reader til de sites jeg læser, så det var for mig meget nærliggende at gøre det på denne måde.  Så kan jeg altid hurtigt se de tweets (og links i disse) jeg tidligere har bookmarked for at læse senere.

Det kræver faktisk ikke mere end et RSS feed fra Twitter som skal lægges ind i din Google Reader. Feedet til dine favourites er følgende:

http://twitter.com/favorites/xxxxxxxx.rss/

Erstat xxxxxxxx med dit brugernavn på Twitter, og kopier så denne URL ind i Google Reader som når du normalt tilføjer et nyt feed:

Google Reader - tilføj feed

Google Reader - tilføj feed

Husk den sidste / i URL’en da Google Reader ellers ikke kan finde feedet. Underligt, men det er i dette tilfælde altså nødvendigt.

Herefter kan du fremover altid vende tilbage til dine Twitter favourites direkte i din Google Reader sammen med alle de andre sites du følger.

Google Reader Twitter feed

Google Reader Twitter feed

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *