Blog

Plantronics 360 Explorer Outdoor

Plantronics 360 Explorer Outdoor - forsiden af æsken

Plantronics 360 Explorer Outdoor - forsiden af æsken

Er man – som jeg – tosset med mobiltelefoner, så kan man heller ikke få for lidt udstyr til disse. En ting der af og til generer mig når jeg er hjemme på kontoret eller i bilen, er at det er noget værre rod at snakke i telefon samtidig med at man laver noget. Og i sidstnævnte tilfælde faktisk ikke lovligt heller, medmindre dette selvfølgelig foregår via håndfri.

Derfor kan man vist godt kalde det meget belejligt at MyTrendyPhone nu har sendt mig et Plantronics 360 Explorer Outdoor Bluetooth headset.

Indholdsfortegnelse
  1. Introduktion
  2. Installation og brug
  3. Konklusion
  4. Billeder

1. Introduktion
Plantronics 360 Explorer Outdoor - closeup af indhold

Plantronics 360 Explorer Outdoor - closeup af indhold

Low-down fra Plantronics selv, mon det så også holder stik? I så fald lyder det rigtig lovende:

  • QuickPair™ teknologi
  • 7 timers taletid / 192 timers standbytid
  • Enkel betjening for optimal brugervenlighed
  • Vægt på kun 13 gram
  • Muligt at benytte headsettet på både venstre og højre øre ved at vende bøjlen

Mit første indtryk af æsken og headsettet gjorde at jeg hurtigt fik forventninger om et lækkert og funktionelt headset, det ser nemlig rigtig godt ud. Headsettet er vist fint frem mod en blank sølv bagside. Alt “unødvendigt” som lader, kabler og manualer er gemt godt væk bag.

2. Installation og brug
Plantronics 360 Explorer Outdoor - svarknap

Plantronics 360 Explorer Outdoor - svarknap

Først skal headsettet selvfølgelig lades op, og dette gøres via den medfølgende 230V lader. Hvorfor de har undladt en USB lader eller i det mindste gjort det muligt at skille den medfølgende lader og koble den til computeren via et USB, er mig en gåde. Men det er desværre ikke en mulighed. Derimod er der vedlagt en billader som faktisk er rigtig lækkert lavet, den er ikke synderligt stor og så skal headsettet blot klikkes på for at det kan sidde og lade på den. Det er i mine øjne væsenligt smartere end et kabel til at lade med i bilen, da det hurtigt kan begynde at være i vejen overalt.

For at headsettet nu kan benyttes, skal dette selvfølgelig parres med den ønskede telefon. I dette tilfælde en iPhone 4. Ifølge den lille vejledning der medfølger, er det blot at holde “svarknappen” inde på headsettet et øjeblik, hvorefter denne vil blinke lilla for at vise at den nu kan findes og parres fra en anden enhed. Når dette gøres, vil telefonen blive promptet for en parringskode som er 0000.

Bluetooth på iPhonen tændes og headsettet aktiveres, og telefonen finder herefter fint dette. Den bliver derimod ikke promptet for en parringskode, men opretter derimod direkte forbindelse. Det kan så diskuteres hvor vidt det er smart eller ej. Som udgangspunkt er det smart for brugeren, men det er derimod knap så sikkert eftersom enhver uden videre vil kunne oprette forbindelse. Heldigvis bliver man ved efterfølgende parringer promptet for en kode, så helt forkert var vejledningen alligevel ikke.

Plantronics 360 Explorer Outdoor - speaker

Plantronics 360 Explorer Outdoor - speaker

Jeg har afprøvet headsettet både inden- og udendøre, og lydkvaliteten er okay. Lyden i min ende er en anelse hul og flad, sammenlignet med højttaleren i iPhone 4, men ikke så slem at det ikke er til at høre hvad modparten siger. Er der derimod en del baggrundsstøj i min ende, hvad enten det er sus udenfor,  bilstøj eller lignende, er det med til at gøre det endnu sværere at høre hvad modparten siger. Sammenlignet med iPhone 4, går lyden i headsettet langt fra lige så tydeligt igennem. Det kan skyldes både den hule og flade lyd, men også at det ikke er muligt at skrue lige så højt op for headsettet som for højttaleren på min iPhone 4.

Samme issues er gældende for personen i den anden ende. Er jeg et sted med bare en smule baggrundsstøj, er headsettet ikke rigtigt i stand til at filtrere dette fra, hvorfor det desværre hurtigt bliver svært for modparten at høre hvad jeg siger.

3. Konklusion
Plantronics 360 Explorer Outdoor - port til lader

Plantronics 360 Explorer Outdoor - port til lader

Køber du headsettet pga. navnet (Explorer Outdoor) i håb om at det vil kunne bruges i forbindelse med udendørs aktivitet, så vil du højst sandsynligt blive skuffet. På trods af navnet, så egner det sig simpelthen ikke til den slags. Bevares, det sidder godt fast, men lyden og mikrofonen er simpelthen bare ikke gode nok.

Kan man derimod “nøjes” med at benytte dette indendøre eller i områder uden nogen nævneværdig baggrundsstøj, så er det ganske fint. Personligt ville jeg dog så se om jeg kunne finde et andet headset i samme prisleje, men med en bedre højttalerne samt mikrofon for at undgå de førnævnte issues.

4. Billeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *