Blog

Telenor = Tele-nej?

Jeg var en af de heldige der nåede at få bestilt en iPhone 4 på releasetidspunktet herhjemme i Danmark inden webshoppene var ryddet fuldstændigt. Jeg bestilte den hos Telenor med nummerportering.

Telefonen blev bestilt fredag d. 30. juli og ankom mandag d. 2. august sammen med det mikrosim hvor mit nummer skal flyttes over på. Allerede da jeg bestilte telefonen fik jeg en sms om at jeg ville få besked hurtigst muligt om hvornår mit nummer ville blive flyttet og jeg derved kunne bruge min nye telefon.

Indtil igår havde jeg endnu ikke hørt noget fra hverken Telenor eller Telmore (mit nuværende selskab hvor mit nummer skal flyttes fra), så jeg greb telefonen og ringede til Telenors kundeservice. De kunne så fortælle mig at Telmore havde afvist deres forespørgsel på nummerporteringen – ikke bare een, men faktisk TO gange. Telenorsupporteren jeg snakkede med, kunne ikke fortælle mig hvorfor porteringen var blevet afvist 2 gange af Telmore, det måtte jeg selv finde ud af ved selv at ringe til Telmore og spørge dem. Jeg bad om personens navn så jeg kunne referere til ham senere, og fik bare oplyst tre initialer – mere ville han ikke oplyse. det undrer mig meget at de selv efter 2 mislykkede forespørgsler ikke engang har gjort mig opmærksom på det, men i stedet bare ladet det ligge. Er det for at trække det i langdrag, hvilket unægteligt vil give dem flere penge i kassen?

Anyway – som sagt, så gjort. Den søde dame jeg snakkede med hos Telmore kunne så fortælle mig at Telenor havde forespurgt nummerportering på et helt andet ICC nummer (SIM-kortets registreringsnummer) end det mit SIM-kort har og som var blevet registreret ved købet af iPhonen. Hun sagde at de ikke kunne gøre mere fra deres side, så jeg måtte igen kontakte Telenor. Forståeligt nok, da de ikke vil kunne gøre mere.

Jeg ringede så igen til Telenor og spurgte efter en person med de initialer jeg fik oplyst, men fik så at vide at de initaler bare var et shortname for deres supportafdeling. Flot! Efter meget besvær fik jeg forklaret en ny supporter problemet, og fik derefter givet ham det korrekte ICC nummer så de kan sende endnu en forespørgsel på nummerportering på mit mobilnummer.

Jeg begynder efterhånden virkelig at fortryde at jeg valgte at skifte fra Telmore, jeg har aldrig været så tilfreds med et teleselskab som jeg har været med dem, og jeg har efterhånden været overalt. Men eftersom de ikke kunne tilbyde iPhone 4 ved launch, måtte jeg vælge et andet selskab for at kunne få en iPhone 4 med det samme.

For et øjeblik siden tikkede der en sms ind på min telefon om at en ny nummerportering var begyndt og at jeg ville få besked hurtigst muligt om den endelige dato så jeg ved hvornår jeg skal benytte mit nye simkort. Håber virkelig det lykkes for dem denne gang, det kan da ikke være så svært.

Jeg er lidt bange for at problemet bunder i de massive problemer Telenor havde med sin webshop da de åbnede op for bestilling af iPhone 4, deres side var kørt fuldstændigt i knæ. Grunden til jeg mistænker dette, er at jeg under hele virvaret sad og skrev med flere på Mobildebat.dk i denne tråd hvor flere i løbet af natten skrev at de i de bestillinger de havde foretaget på hjemmesiden pludselig fik vist et helt andet ICC nummer i bestillingen end det de selv havde indtastet tidligere. Det var jeg dog ikke selv ude for under min bestilling selvom jeg krydstjekkede flere gange løbende indtil jeg var nået hele bestillingen igennem.

Det er i hvert fald ikke den heldigste start jeg har fået hos et nyt teleselskab. Jeg ved i hvert fald godt hvor jeg skifter hen når min bindingsperiode er ovre igen.

Hvad er dine erfaringer med bestilling af iPhone 4 (gerne med nummerportering) i Telenors webshop? Har du også haft lignende problemer?

11 kommentarer

 1. Omkring det at Telenor ikkekontaktede dig som følge af de afviste nummerporteringer, så havde jeg en lignende oplevelse for nogle år tilbage hvor jeg skulle skifte far Telia til M1. Telai afvist forespørgslen og det fik jeg ikkenoget at vide om før jeg selv kontaktede M1. Så det lader til at være standardprocedure.

  Men det kan vel næppe være i det nye selskabs interesse, at nummerporteringen udskydes, de vil vel helst have nye kunder, som bruger deres services så de tjener penge.

 2. Kan kun tilslutte mig Telmore begejstringen. Var hos 3 da jeg skulle have min iPhone 3GS, men så snart de 6 måneder oprandt, var jeg tilbage hos Telmore.

  Det undrer mig, hvorfor den ansatte ikke ønskede at opgive sit navn. De taper jo de fleste af deres samtaler som bevis. Hvis man ikke vidste bedre, skulle man jo tror det var et fupfirma.

  • Daniel siger:

   Jeg plejer også at flyttet mit nummer tilbage til Telmore når jeg har været “ude” i binding hos et andet selskab efter at have købt en telefon med tilskud hos dem.

   Den ansatte har højst sandsynligt ville slippe for selv at skulle følge sagen til dørs hvis jeg nu ringede igen og spurgte direkte til ham, så derfor valgte han nok kun at oplyse afdelingsbetegnelsen.

 3. Peter Dremstrup siger:

  Normalt bliver det sendt et brev ud med en fuldmagt, hvis ikke telenor kan få lov at lave nummerporteringen. Så det er nok fordi det er lidt langsomt om at komme afsted. Deres nummerporteringsafdeling er desværre godt beskæftiget for tiden :/

  Men det er da ærgeligt at det ikke var mig du kom igennem til :b

 4. Peter Dremstrup siger:

  Er du forresten sikker på, at det ikke bare var fordi du ikke hørte hvad personen sagde efter JYT – mht det med initialerne? :)

  • Daniel siger:

   Ja, jeg er helt sikker Peter. Jeg spurgte ekstra 2 gange for at være sikker på at jeg havde hørt rigtigt mht. JYT. Hvis jeg får brug for at ringe til supportafdelingen igen, så pas på – så spørger jeg efter dig ;)

 5. En fuldmagt indsender man da når man ansøger om nummerporteringen. Uden en fuldmagt vil de vel ikk engang forsøge at flytte nummeret?

  I mit tilfælde med Telia og M1 havde jeg sendt fuldmagt.

  • Daniel siger:

   Jeg ved fra egne erfaringer ved bestilling af telefon+samtidig nummerportering, at hverken Telenor eller 3 sender en fuldmagt som skal underskrives.

   Jeg har i begge tilfælde kun modtaget en allerede udfyldt fuldmagt fra det respektive selskab hvor vedkommende der har pakket/behandlet ordren har skrevet under og noteret at det er bestilt via fjernsalg.

 6. Jeg har dog ikke oplevet lignende problem, men derimod har jeg generalt haft store problemer med netop Telenor. Jeg købte for nogle månder siden en Sony Ericsson Xperia X10 med et tilhørende abonnement, som naturligvis var inkluderet fri surf og min regning er dermed på cirka 450-500 om måneden. Op til flere gange har Telenor opkrævet næsten 1000 kroner mere og de gør det gang på gang, jeg glæder mig så sandelig også til at skifte over til Telmore. :)

 7. […] Daniel Handberg fik også en utrolig dårlig start som Telenor-kunde og du kan læse hans historie her og her. Jeg må de kommende to måneder leve med de såkaldte dobbeltregninger, da jeg tog […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *