Blog

iPhone app anbefaling: Accuweather

Der har været stille længe her på bloggen, så jeg tillader mig hermed lige at ruske lidt op i de efterhånden godt støvfyldte sider med en software anbefaling til iPhone.

Vejr app fra Apple Det er ingen hemmelighed at jeg er særdeles glad for mobiltelefoner, og specielt iPhonen. Den iPhone jeg har lige nu er faktisk min fjerde af slagsen.

Jeg er egentlig okay tilfreds med den indbyggede vejr app i iPhone hvis jeg bare lige hurtigt har brug for hurtigt at tjekke temperaturen udenfor eller lige se en meget basal vejrudsigt for de kommende par dage, men udover det så er den app ikke meget værd for at sige det som det er. Jeg tog derfor et kig på AppStore for at se om der var nogle alternativer i den billige ende da jeg ikke havde den store lyst til at punge alt for meget ud for en app til at kunne se vejrudsigten.

Jeg faldt lynhurtigt over en app fra Accuweather. I første omgang var jeg lidt skeptisk da den jo er listet som værende gratis (dog uden at have en “opgraderet” version med et prismærke på), og mange gratis apps på AppStoren er enten kun halvt funktionelle eller også er de fyldt med reklamer overalt som ikke ligefrem gør brugervenligheden bedre. Jeg blev dog imidlertid positivt overrasket.

Accuweather - startbillede Når app’en startes præsenteres man med et fint billede af det nuværende vejr i et givent område man selv kan vælge. Der er derudover mulighed for at tappe på location ikonet oppe til venstre hvor telefonen så bruger gps’en til at finde den nuværende lokation og vise vejrudsigten for denne hvis man lige vil tjekke det fremfor det i forvejen valgte område. Der er tillige mulighed for at enable en feature som hedder “Enable Current Position”, den bruger også gps’en til at finde vejrudsigten for det område man befinder sig i hver gang app’en startes. Det er smart! Der vises derudover nede i højre hjørne af skærmen en “Real feel” indikator som viser hvor varmt/koldt vejret egentlig føles når man tager eventuelt vind/regn/sne i betragtning. Endnu en rigtig lækker feature som bestemt er værd at nævne og som jeg i hvert fald personligt finder brugbar.

Accuweather - 24t vejrudsigt Udover vejret for den indeværende dag, er der også mulighed for at se en vejrudsigt for de næste 15 timer delt op i enkelte timer. Der er sågar en 15-dages prognose, hvilket må siges at være noget mere end den indbyggede vejr app fra Apple har.

Endvidere er der mulighed for at åbne et radarbillede over det område man befinder sig i, som så viser det nuværende skydække. Rent grafisk er det ikke helt on par med hvad der ellers er i app’en, men det fungerer og jeg kan rigtig godt lide ideen bag det. Derudover er der en “Risk” fane som viser hvor store chancer der er for f.eks. sne, regn, blæst, tåge m.m. indenfor de næste 8 timer. Så der er rigtig gode muligheder for at gardere sig mht. vejret.

En sidste sjov feature i programmet er muligheden for at se vejrudsigten fra Accuweather direkte på iPhonen, både Breaking Weather Forecast samt Europe Weather Forecast.

Til sidst er der mulighed for at modtage alerts og beskeder ved bestemte vejrsituationer, men det er kun gældende for USA. Det er måske også mere relevant med det vejr der af og til er på den anden side af Atlanten.

Summa summarum, så har denne app på alle måder fået mig til at skrotte den oprindelige vejr app fra Apple. Den er langt mere funktionel, flot at se på og så er den tilmed gratis.

Yay:

  • Animeret radar/satellitbillede
  • Detaljeret vejrudsigt for de næste 15 timer
  • 15-dages vejrudsigt
  • Mulighed for at få vejrudsigten for nuværende lokation (bestemt via telefonens GPS)
  • Vejrudsigt på video far Accuweather
  • UV indeks
  • Oversigt over potentielle vejrforstyrrelser i de kommende 8 timer
  • Alarmer/advarsler i tilfælde af ekstreme vejrsituationer (kun tilgængeligt i USA)

Nay:

  • Reklamebanneret i toppen (hvilket egentlig godt kan forsvares da app’en er gratis)
  • Telefonen vibrerer hver gang den har opdateret status på vejret når app’en starter, ikke muligt at slå dette fra

App’en kan downloades via AppStore her.

Til slut et lille galleri over de forskellige funktioner i app’en:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *